12 viikon talvijakso

Niin se aika menee kuin siivillä. Pian ollaan jo tammikuun puolivälissä ja valoa riittää vuorokaudessa lähes tunnin enemmän kuin joulukuun 20. Edelleen koronarajoitukset ovat päällä, mutta onneksi rokotukset ovat alkaneet hitaasti mutta varmasti. Jotakin pitää harjoittelussa nyt tehdä toisin kuin aikaisempina vuosina. Nyt kun niitä talvileirejä ei ole, niihin ei myöskään kevennellä. Ainahan leireille lähdetään levänneenä ja hyvässä kunnossa. Ja sieltä myös palataan paremmassa kunnossa ehkä ”vähän” treeniväsymys painaa lihaksissa.

Minun ja Aqua Plus Triathlonin talvijakso käynnistyy 11.1.2021 ja päättyy 28.3.2021. Rytmitän harjoittelua niin että puhtaita viikon kestäviä lepojaksoja ei ole ohjelmassa. Vaan tehdään töitä tasaisen vahvasti. Lepopäivät ja kevyet treenipäivät pitävät huolen siitä ettei kuorma nouse liian suureksi. (tassä TP on tärkeä apuväline) Tällä samalla systeemillä olen itse treenannut jo syyskuusta lähtien. Samoin myös Aqua Plussan kärkitriathlonistit Ville-Valtteri, Venla, Johanna, Joona, Apa, Aino ym. Tämä on uutta Tiimi valmennuksessa katsotaan miten se tulee toimimaan. Jos se ei toimi sitten se hylätään!

No miten sitten itse näen tulevan talvijakson. Ihan alkuun jotain uutta hiihdon saralta vuosina 2019 ja 2020 en hiihtänyt metriäkään. Motivaatio ei riittänyt kiertämään kilometrin tykkilumilenkkejä. Mutta kuitenkin kun osaan hiihtää ja talvi on pitkä. Nyt näyttää hyvältä myös lumitilanteen osalta pidän hiihtoa yleiskuntoa nostattavana liikuntana:) Ja jos tulee yli 1000km hiihtoa osallistun Pirkan Hiihtoon ja jos se järjestetään. Tämä on nyt tätä jos, jos ja jos meininkiä joka alkoi viime maaliskuuussa. Niin, kuitenkin eteenpäin mennään. Toinen uusi talvikauden motivaattori on tuo Zwift virtuaalimaailma jossa meillä on AP MeetUp harjoitusryhmä ja kimppalenkit joissa on puheyhteys mukana. Aina silloin kun pystyy puhumaan:) Nämä on juuri niitä asioita joita pitää ottaa nyky valmennuksessa huomioon. Kehitys kehittyy ja sinun pitää pysyä mukana siinä. Kolmas ja ehkä tärkein kaikesta oli muutto Ylöjärvelle. Harjoittelun ja palautumisen taso on ihan eri luokkaa kun tuo autossa istuminen on lähes kokonaan loppunut n70.000km/v. Eikä minun enää tarvitse miettiä missä ja miten pystyn toteuttamaan päivän treenit. Nyt ne kaikki harjoituspaikat ovat 1km säteellä. APtestiasema, Uimahalli, Yleisurheilukenttä ja Harjunlenkkimaastot.

Loppuun vielä. Jokainen kisa joka ensi vuonna pystytään järjestämään on plussaa. Tämän ajatuksen kanssa mennään seuraavat 12 viiikkoa. Kovat tsempit ihan kaikille ystäville!

Hetki kun Pipsa tuli kotiin 6kk karkumatkalta. Löydettiin n30km Nokian Siuroosta. Ikinä ei kannata luovuttaa!