Miksi näin isolla kädellä triathlontreeniä

Jokainen teistä tietää että näillä kilometreillä ei ihan huvikseen treenata. Harjoittelu on ollut vähintään samalla tasolla kuin vuosina 2007 ja 2008. Silloin kun muut lopettaa sinä jatkat. Tai kun väsymys tulee ja tekisi mieli keventää. Löydät ne tunteet menneistä kisoista jossa väsyneenäkin taistelit voitosta. Tätä se on ollut viimeiset 20 viikkoa.

Niin, mennään otsikkoon. Kun tein vuosisuunnitelmaa lokakuussa 2020 ajatus oli että tulevana kesänä kisaillaan normaaliin tapaan. Mutta nyt maaliskuun 5. voin sanoa että näin ei tule tapahtumaan. Pidin kynsin hampain kiinni tuosta ajatuksesta. Mutta helmikuun loppupuolella annoin periksi itseni ja hyvinvoinnin vuoksi. Mikä oli sitten se kilpailusuunnitelma?

Niin tuttu Lanzaroten ”Kiinan muuri” että ihan sattuu kun latasin tuon kuvan tuohon näytölle. Mutta mennään siihen jäätävään kilpailuohjelmaan joka piti olla tulevana kesänä. Juhannuksena Saksan maalla on varmasti Konan jälkeen maailman kovatasoisin Ironman kilpailu Frankfurtin IM European Championship 2021 kilpailu. Haluan ehdottomasti voittaa tuon kilpailun siitä ei ole epäilystäkään. Ongelma on ollut, että riittääkö tuo 3.5kk väli Ironman World Championship kisaan joka järjestetään lokakuun 9pvä. Vuonna 2013 se ei riittänyt. Brutaalissa kelissä +43c Sveitsin Ironmanissa olin koko kisassa TOP20 ja ylivoimainen voitto M45 sarjassa. Konalla olin sarjassani 11… Nyt olen ottanut tuon huomioon. Harjoittelu on kovempaa ja määrällisesti sitä on vajaat 20% enemmän kuin normaalisti, tunneissa se tarkoitta n200h. Puhutaan vuositasolla n.1050 harjoitustuntia vs 2013 850h. Lisäksi tuossa välissä on minun kotimaan ykköskilpailu Turku Challenge puolimatkan kilpailu jossa tulette näkemään erittäin kovaa vauhtia. Tässä on se syy ja seuraus miksi treenaan äärirajoilla päivästä toiseen.

Mitäs siis nyt. Olen tässä viisi päivää keventänyt harjoittelua ja kunto tulee samantien silmille. Se oli odotettavissa. Mutta jatkan näin vielä seuraavat kaksi viikkoa ja odotan virallista päätöstä Saksan suunnalta. Nizzan Ironman ilmoitti eilen että kisa siirretään syyskuun 12. Jos Frankfurt tulee tekemään saman, niin Konalle jää 4vkon palautumisaikaa 🙂 Se oli loppukevennys. Vuosi tässä on taisteltu Koronaa vastaan sulkua sulun perään. Ollaan jaksettu vaikka välillä on ahdistanut kovasti. Kukaan meistä ei ole ihan kuivin kengin selvinnyt. Itse olen hyvin tunneihminen niitä tarvitaan nyt ja aina. Mukavat viikonloput kaikille Kohti Konaa faneille olette tärkeitä!