Enemmän hyvää kuin pahaa

Nykyään blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Syy on se että tuolla FBn ja instagramin puolella asiat pystyy kertomaan hyvin helposti ja nopeasti. Mutta ihan terapeuttistakin tämä kirjoittaminen on, kunhan siihen löytyy se oma aikansa.

On enemmän hyvää kuin pahaa. Meni yli vuosi että pääsin tasapainoon KONA19 pettymyksen kanssa. Tämä korona ja kaikki kauden pääkilpailut peruttuna ei varmasti auttanut tilannetta. Nyt kun tasapaino on löytynyt on helppo katsoa asioita pidemmälle eteenpäin.

Harjoittelu kulkee omaa tuttua rataansa pitkin. Mitään isoja muutoksia en ole ohjelmaan tehnyt. Yrittänyt pitää huonon ja hyvän päivän eron mahdollisimman pienenä. Trainingpeaks näyttää että olen myös siinä onnistunut. Palautumisen merkitys kyllä korostuu kun tuo aikamittari ei kulje taaksepäin:) Ja pitää olla tyytyväinen että paikat ovat kestäneet koventunutta treeniä.

Kun kunto on hyvä niin silloin on helppo suunnitella tulevia kilpailuja. Niin tällä hetkellä olen ilmoittautunut Frankfurtin Ironman kisaan joka on Juhannus viikonloppuna 26.6.2021. Mutta tässä maailman tilanteessa mikään ei ole varmaa, joten on ajateltava kilpailuja viellä pidemmälle. Syyskuun puolivälissä on ITUn MM-kisat Hollannin Almeressa pitkällä matkalla 3800m-180km-42.2km se on sitten siellä jos Frankfurt perutaan.

Jos olette ihmetelleet miksen ole sanallakaan puhunut Hawaii Ironman World Championship 2021 kilpailusta. Syy on se että tässä tilanteessa on niin paljon epävarmuutta että en pysty näkemään että Konalla kilpaillaan 100% ensi lokakuussa. Kun ei tuhlaa omaa energiaa siihen ajatteluun on helpompi treenata eteenpäin. Olenhan julkisesti sanonut että jatkan uraani ainakin vuoteen 2023.

Tuo ylhäällä oleva kuva on Ironman Mallorcan palkintojen jaosta vuodelta 2016 syyskuulta. Kisa oli täydellinen menin sen ilman mitään mittareita tai kelloa pelkällä tunteella. En tiennyt edes loppuaikaani kun tulin maaliin. Kuulin sen Tuulilta jälkeen päin ja sanoin. ”voi hitto kun olis tiennyt olis varmasti mennyt alle 9:00″ tuo kisa oli jatkumoa vuoden 2015 Konalta. Nyt on se sama fiilis ja olo. Voisin vaikka viikon päästä mennä Ironmanin ja se kulkisi varmasti kovaa. Mukavat viikonloput sinne teille!