Jatkuuko matka ja miksi

Otsikko on tosi kova. Se laittaa katsomaan peiliin aika monta kertaa. Laittaa katsomaan ja sanomaan helpommallakin mies pääsisit. Jos kaikki elämässä olisi yksinkertaista, olisin varmasti päättänyt urani 2008 Ironman World Championship kisaan Kailua-Konaan. Olinhan jo täyttänyt 40v ja pääsin kisaamaan vielä PRO-sarjaan. Kunniakas lopetus ja yli 20 vuoden triathlonura takana.

Tuon 2008 Konan jälkeen yritin olla vain ihan normaali ihminen joka valmentaa intohimoisesti ja liikkuu 3-4h viikossa siis suomeksi sanottuna harrastaa terveysliikuntaa. Sitä kesti n 16kk. Viimeinen niitti oli kun putosin Aqua Plussan mtb-lenkillä porukasta. Muistan vieläkin kun tulin kotiin lenkin jälkeen ja sanoin Tuulille. ”Et ei hyvää päivää mä en halua enään yhtään tätä Pa..aa kuntoa”

Niin mä elän ja hengitän urheilusta ja kaikista eniten tietenkin triathlonista. Menestystä on tullut niin SM, EM, MM, Challenge ja IM tasolla. En ala niitä tähän erikseen luettelemaan koska tämä ei ole blogi menneestä, vaan tulevasta ajasta.

Minulla on iso valmennusryhmä sitoutuneita ja lahjakkaita triathlonisteja. Myös niin lahjakkaita, että olen puhelimen toiseksi näyttökuvaksi laittanut Los Angeles Olympialaiset 2028. Avajaiset Heinäkuun 21. ja Päättäjäiset Elokuun 6. Niin kauan kun pystyn omalla esimerkillä auttamaan ja näyttämään näille nuorille kuinka paljon työtä menestys vaatii, tulen jatkamaan urheilu-uraani. Näin olen tämän asian päättänyt.

Mennään nyt tähän pian vuoden 2019 viimeiseen päivään. Kona pettymys tulee aina ajatuksiin kun mietin sitä. Mutta nyt kun kunto on taas nousemassa pettymys vaimenee päivä päivältä. Tuo Finisherkuva on muuten Lanzarotelta vuodelta 1996, ensimmäisestä Ironman-kisastani. Se on yhdestä taulusta napattu joka on minun treenihuoneen seinässä. Hain sieltä tänään pyöräkengät ja jäin katselemaan sitä taulua hyvällä mielellä. Koko päivän miettinyt, kun rakastan tuota saarta suuresti niin miksen kisaisi siellä 2021!! Sitä ei voi vielä kukaan tietää. Mutta varmasti ymmärrätte tämän jälkeen miksi edelleen kilpailen maailman huipulla! Oikein Onnellista ja urheilullista Uutta Vuotta kaikille kavereille. #imtry