Viimeistelytreeni

Tämän reissun tärkein harjoitus oli tänään. Viimeistelytreenissä Kaitsu ajoi pyörää 120km ja päälle juoksu 15m. Harjoituksen tarkoitus on saada varmuus kisatehoihin ja vauhteihin. Tämä on myös lämpöön adaptoitumisen kannalta oleellinen harjoitus, sillä se on riittävän pitkä, ja vastaa siten kisaolosuhteita. Tarkkana pitää vaan olla, näistä molemmista syistä johtuen. Ei saa mennä överiksi millään tasolla, sillä se kostautuu sitten kisassa, jos nyt vetää liian kovilla tehoilla, tai aiheuttaa itselleen vakavaa nestehukkaa.

Pyörä suuntasi jälleen Hawille, ja sieltä Energy Labille. Keli oli melko tavanomainen Kona-keli, Hawilla alkoi tuuli nousemaan, ja sivutuuli koetteli laskun jälkeen todella kovaa. Sitten olikin pätkä hurjaan myötätuuleen, joka tyyntyi Waikoloan jälkeen, ja jatkui pienenä vastatuulena. Energy Labilla ei olut tietoakaan mistää kovista tuulista. Se tuntui ihmeelliseltä, sillä vain hetkeä aikaisemmin olin itse seisonut tienlaidassa auton kanssa ja hyvä ettei lippis lähtenyt päästä kun puhalsi niin rajusti.

Juoksua 15km, eli Energy Lab 2krt ja vielä 1/4 matkaa alas rannan suihkulle. Juoksu näytti autosta katsottuna hyvältä, reipasta ja kevyttä, ja jokaisella juomahuollollakin oli iloisen oloinen(?!) Kaitsu. Yleensä Kaitsu on tällaisessa tärkeässä treenissä vähän kireä, eikä juuri juttele. Nyt oli jotenkin hyvin positiivinen. Treenin jälkeen Kaitsu kertoikin että kaikki vaan meni niin älyttömän hyvin, ja jäi hyvin pelivaraa.

Tyytyväisenä treenin jälkeen.

Tasapainoilua, sitähän tämä treenaaminen täällä on. Koko ajan on oltava kartalla, ettei mikään treeni mene liian kovaa, kun kunto on aivan huippu ja kaikki tuntuu helpolta ja hyvältä. Kisa voisi olla vaikka tulevana viikonloppuna jo 🙂

Keidas kuumuudessa on kylmä kokis, vesi ja jäät. Ostin tätä treeniä varten ison jääpussin josta sai laitettua puvun alle jäitä.

Treenistä jäi luottavainen olo ja ainoa muistutus kisaan oli, että on juotava todella paljon. Ja suolaa saa vetää reilusti, Kaitsu otti tänään yhteensä 7kpl Salt Stickejä 4,5h treenissä. Päälle meni urheilujuomaa reilu 2,5l, vettä ehkä 2l ja kokista vajaa litra. Geelejä 6kpl. Suola on tärkeä hermoston kannalta, se autaa nesteiden imeytymisessä ja hermoston toiminnassa. Askel hidastuu, tossu viipyy maassa liian kauan jos suolatasapainoon tulee vajausta. Kisassa jaetaankin pieniä suolapusseja, joita kannattaa ottaa. Kilpailussa juoksun huoltopisteet ovat mailin välein eli käytännössä maratonilla on 1,5km välein huolto. Voi kuulostaa liioittelulta, kun niitä on niin tiheästi, mutta todellisuudessa seuraavaa huoltoa kaipaa heti kun edellisen on ohittanut. Juotavaa, jäitä ja kehon kastelua saa harrastaa oikein tosissaan ja samalla pitäisi juosta ihan hiton kovaa.

Huomenna on kevyttä uintia ja lepoa, mennään ehkä Puakon rannalle uimaan. Ei muuta.

Loppuun vielä lista, kuuden päivän aikana kadonneet asiat:

  • Kaitsun uimalakki ja uimalasit (ei onneksi olleet kisalasit)
  • sykevyö
  • ajantaju (jatkuva miettiminen mikä päivä Suomessa on ja mitä kello siellä on…?)