Lanzarote TriCamp I

El Golfosta Timanfayan suoralle.

Mahtava harjoitusleiri takana legendaarisella Lanzaroten saarella. Nyt on hyvä päivä kirjoittaa blogia kun isoin väsymisen tuska on hävinnyt lihaksista. Leiristä on siis kulunut vasta viisi päivää, joten kevyesti jatketaan viikkoa eteenpäin. Mutta palataan hetkeksi Lanzalle.

Treenikaverit.

Olen ollut aina yksin puhtaalla talvileirillä etelässä tammi-helmikuun vaihteessa. Mutta nyt oli mukana huippu treeniseuraa Strömsholmin Janista. Olen Janin tuntenut yli 25 vuotta siitä asti kun se pikkupoikana 12-14v aloitti triathlon harjoittelun niin sanotusti menetelmällä ”perinteet velvoittavat” 🙂 Sen verran historiaa että Janin isä Esko on 2x Ironman Agegroup WorldChampion Konalta. Ja Suomesta he ovat ensimmäinen isä/poika finisher Hawaiilta. Vähän niin kuin minä ja Tomppa veljeksinä 🙂 Tähän vielä kun lyödään että molemmat miehet ovat ihan hiton kovia treenaamaan niin leiri voi toden totta alkaa.

Paljon tuli tärkeää datatietoa Trainingpeaks järjestelmään.

Kun harjoitellaan ironmanille silloin tietenkin määrät ovat kovat. Mutta kun mennään potenssiin 2. harjoitellaan vielä niin että määrät on kovat ja tehot ja laatu on pysyttävä ylhäällä saattaa tulla ”pieniä” ongelmia. Sen takia leiriohjelman rytmitys on äärettömän tärkeä! Tiedän että moni minun ystävistä käyttää apuna harjoittelun seurannassa TP-ohjelmistoa. Laittakaa tämä seuraava lause tärkeänä sinne korvan taakse kun olette lähdössä kevään etelän leireille. TP on lukuja jotka ohjaavat harjoitteluasi, mutta sinun on itse tiedostettava rajallisuutesi. K.S

Kohti sisämaan vuoria.

En ole kertaakaan aikaisemmin juossut leirillä niin paljon kuin nyt. Siihen oli syy. Halusin vielä kerran testata akillesjänteen sietokyvyn alkaako se oireilemaan lähes 90km viikko kilometreillä. Ei alkanut uskomatonta! Itsellä oli ohjelmassa yksi muita tärkeämpi juoksutreeni FAMARA puolimaraton. Sitä ovat kellotaneet mm. Patrick Lange, Lucy Charles, Javier Gomez Noya ym.. se on kova reitti, puolet hivuttavaa 3-5% nousua ja puolet laskua. Ennen tulevan syksyn campia halusin juosta sen kerran vielä puhtaasti VK-juoksuna. En halua aikaa laittaa tähän mutta alle 9min tiedossa olevan Langen ajasta jääneenä. Kevään leirillä juoksen sen 3km ja 7km nousevalla teholla. Eli juoksurintamalla kaikki paremmin kuin hyvin. Tuntuu edelleen ihan uskomattomalta.

200km

Leirin pisin päivä oli 200.5km 7h02min saarta ristiin rastiin nousten ja laskien. Takana oli jo puolitoista viikkoa treeniä takana joten vähän jopa hirvitti mitä tästä loppupeleistä tulee. Yhtään ei helpottanut se tieto että tielle LZ30 oli joka aamu noustava se vajaat 400m nousumetriä Carmenista pohjoiseen päin. Päivä oli leirin kuumin mutta tuuli oli maltillinen 5-6m/sek mikä helpotti matkan tekoa. Nyt kun jälkeenpäin olen tarkemmin katsonut loppumatkan 5-7h ajoa se oli tehollisesti erittäin vahvaa. Loppupeleissä selkä taisi olla se heikoin kohta. Niin 1996 olin saarella ensimmäisen kerran IM-kisassa ja ajattelin ettei kukaan aja tällä saarella ikinä 200km ainakaan 7h:)

Carbon

Veikkaan että noista uusista Hokan EVOcarboneista olisi ollut hyötyä seuraavan päivän Lanzan IM-reitillä juostusta puolikkaasta. Oli kova mutta niin se on Konallakin ja vielä paljon, paljon mäkisempi reitti. En valittanut vaan tsemppasin itseäni. Olin 2015 ja 2017 Konalla ylivoimaisesti kovin ikäsarjani juoksija per**le! Mutta selvisin enkä hajoittanut itseäni enkä päätä.

Ihan mahtava Feltti!

Isoimmat kilometrit tietenkin tulivat huippu Feltillä n.1300km. Jännitti miten pyörä käyttäytyy ison pinta-alansa kanssa sivutuulessa mutta ei mitään ongelmia. Ja kehuttu runko tosiaan vähentää tärinää ja näin helpottaa huonollakin tiepätkällä ajamista. Felt on siis valmiina IM-Texasin ennätyskarkeloihin!

Pojat treenasivat.

Kyl me siis treenattiin kahden työviikon edestä. Lähdetiin n klo 9-10 välissä ja tultiin kämpille n klo 17-18. Tässä on enään noin 5 viikkoa kun seuraavan kerran lähden saarelle. Silloin määrät putoavat ja rytmitys muuttuu sen myötä. Mutta nyt treenataan maaliskuu Suomessa toivottavasti keväisessä kelissä. Vähän luulen että pysyttelen sisätreenin parissa aika pitkään. Tsempit sinne teille nythän tämä ilo vasta alkaa! Kiitos myös tukijani:

#feltbicycles #zerod #zoggs #RideShimano #Clifbar #hokaoneone #suomenurheilupyörä #emfitQS #ekocoil #aquaplustriathlon