Ennätysaika tavoitteena M50

Morjesta taas! Mennään hetkeksi tuohon tärkeään otsikkoon ja parhaaseen Agegroup 50+ Ironman aikaan joka on minun tiedossa.  Eli olen käynyt kaikki nopeat kisareitit ja tulokset läpi vuosilta 2008-2018 ja en löytänyt sieltä yhtään alle 9h alitusta! Oli kyllä kova yllätys. Mutta tuttu kaveri Sveitsistä Reto Walser on päässyt lähimmäksi time 9:00:09 IM-Copenhagen 2015. Mutta taas legendaarisen Slowtwitch.com keskustelupalstan mukaan ”joku” on mennyt Rothissa 8:55.  Oli miten oli, tiedän ihan tasan tarkkaan mihin pystyn Texasin Ironmanissa jos keli on vähänkään normaali. En uhoa, mutta tiedän että aika on ihan eri kategoriassa.

Sitten ihan tähän hetkeen ja miten seuraavat vajaat 14 harjoitusviikkoa etenevät kohti Texasin Ironmania. Viime viikko oli kevyt palauttava aina sunnuntaihin saakka. Sunnuntaina Aqua Plussan FTPtreenissä ajoin 5x10min todella hyvällä jalalla. Samalla varmistui että tulen selviämään tulevan viikon 9x20min FTPtreenistä. Eihän se helppoa tule olemaan mutta 4h30min treenin NP-watit pitäisi olla samat kuin IM-Texasin kisassa. Muutenkin tuleva viikko on määrävoittoinen. Viikko sisältää 30km juoksutreenin ja 7000m Pyramidiuinti säestää menossa mukana.

Tässä mennään jo hyvän matkaa kovaa treeniviikkoa. Tänään pyörällä 5x15min ja  juoksumatolla heti perään 8x1000m. Juoksussa ajattelin mitata laktaatteja mutta turhaan, tiesin että ne ei ole korkealla vaikka vauhti on kovaa. Huomenna edessä on puolimaraton ulkona pakkasen laskettua. Treeni on tällä hetkellä niin konservatiivista ja hallittua että ihan pahaa tekee. Tilanteesta kertoo jotain että olisin kahden viikon keventelyllä valmis huippukisaan Ironmanissa. Mutta mennään nyt siihen rytmitykseen!

Texasin ironmaniin on aikaa siis enään reilut 90 päivää. Kunto on siis huomattavasti kovempi mitä alkuperäisessä kausisuunnitelmassa itselleni olin laatinut. Ensiviikko tai siis ma-to on todella kevyet päivät. Perjantai aamuna 1.2 lennämme Strömsholmin Janin kanssa Lanzarotelle. Samalla tuo leiri käynnistää viimeisen tärkeän 12 viikon treenijakson. Olemme saarella 15pvä, treeni on kovaa mutta kyllä siitä selvitään.

Nyt kun Trainingpeaks on apuna harjoittelun seurannassa, ja sinne on syötetty KonaCampin I treeniohjelma antoi se lukeman CTL167! se on kolmen vuoden historian kovin lukema. Eli näin ollen helmikuun kaksi viimeistä viikkoa pitää harjoittelun osalta onnistua täydellisesti. Ja kyllähän se onnistuukin.

Sitten ollaankin jo maaliskuun puolella ja Texasiin aikaa kahdeksan viikkoa. Tärkeintä olisi pysyä terveenä kun tuo talven influenssa kausi iskee toden teolla. Samalla tuo tuttu ja turvallinen 21pvä rytmitys pilkotaan 13+3+7. Olen jo yhden tälläisen vetänyt ja toimii kuin junan vessa #aquaplustriathlon.

Lennän 29.3 toiselle KonaCampille Lanzarotelle (15pvä) tästä on tasan viisi viikkoa kisaan. Nyt ei enään kerätä tunteja vaan pohjana 15/17 vuoden Ironman Hawaiin viimeistely leirin ohjelma. Leiriltä palataan 12.4 tasan kaksi viikoa ennen kisaa. Suomessa ollaan reilu viikko ja sitten lento Texasiin.

Kuten varmaan huomaatte panostus on hurja tuohon kisaan. Sen takia voi hyvinkin olla mahdollista, että seuraava kisa olisi vasta lokakuussa Konalla. Mutta ei mennä asioiden edelle ensiksi on hoidettava tuo Pohjois-Amerikan Mestaruuskisa kunnialla maaliin. #imtry