Missä mennään

No viimeiset viikot hyvinkin talvisissa merkeissä. Mutta se ei ole laisinkaan minun menoa haitannut. Mitä enemmän on tullut ikää, sitä mukavampi on treenata lämpimässä sisätiloissa. Tällä hetkellä käytän paljon omissa treeneissäni apuna Aqua Plussan Testiasemaa. Ja samalla on tullut kehiteltyä ihan uusia Ironmaniin suunnattuja testisapluunoita. Näissä olen käyttänyt apuna hengityskaasuja ja laktaattimittauksia.

Nyt puhutaan tosin 2-3h testistä. Olen tehnyt testit kahdella eri systeemillä suoraan nostoon 6x20min nousevalla FTP.llä. Toinen suosikki on 6x20min nousevalla FTP.llä niin että sarjan välissä pyöritellään 10min ftp50. Molemissa mennään 4 ja 5 pykälää yli IM-tehon. Kuudes sitten maski päässä watin tarkkuudella im-teho. Nyt torstaina menin tarkoituksella viimeisen 20min 7mmol tasolle 310w. Tämän jälkeen 10min verra edessä kuudes ja viimeinen im-teholla ftp76 (233w) laktaatit tuon vedon jälkeen 2.2mmol ja hengitys frekvenssi 30. ja 58% hengityskapasiteetista. Voi kuulostaa vähän sekavalta mutta kun tuohon lisätään tämän hetken paino 61.5kg kaikki on kunnossa.

Tänään taas vietin juoksumatolla vähän normaalia pidemmän ajan. Jos joku olisi minulle pari vuotta sitten tullut sanomaan että juokse 30km matolla. Olisin sanonut juokse ite:) Noh nyt kaikki on toisin, missään vaiheessa ei tullut sellaista fiilistä että nyt riittää. Mutta asiaa. Ottakaa vakavasti tämä seuraava lause. Yrittäkää hyvät ihmiset sitä mitä itsekin teen: tehkää töitä juoksukunnon eteen yhtä tarmokkaasti kuin hiotte pyöräilyn watteja, ajoasentoja ym. Olen yksi kovimpia Age-Group juoksijoita, ja voin sanoa että se pyörällä tuotettu 230w on niin paljon helpompaa kuin 230w juosten. Eli laadukasta juoksutreeniä ja yllätys, yllätys ylämäki/porrasjuoksua ohjelmaan! Keskityn jokaisessa juoksutreenissä asentoon, askeleeseen ja sisätreenissä käytän usein isoa peiliä tässä apuna.

Tänään oli omasta mielestäni ensimmäinen oikea kevätpäivä. Kyllä se saa heti suupielet ylöspäin. Nyt eletään myös sitä hetkeä että intoa ja laatua pitää löytyä treeneihin. Sen verran tiukassa talvi on edelleen, että hienoa päästä maaliskuun lopussa Lanzarotelle asfalttia mittaamaan. Tsemppiä treeneihin ihan kaikille!