Sekunnin ja watin tarkkuudella

Komeeta on ollut. Jopa niin komeeta että tämä ensimmäinen kova kahden viikon treenijakso kahdestatoista on mennyt lentäen maaliin. Harjoittelu on ollut tarkkaa ja keskittyminen jokaiseen harjoitukseen 110%.

Blogin otsikko sopii niin hyvin tähän. Teemme tiettyjä avaintreenejä yhdessä Johannan kanssa. Ja tiedän myös ettei Johanna ole ihan yhtä tarkka pyörän tehoista kuin minä. Mutta tietynlainen aivopesu on tuottanut tulosta ja sieltä tulee keskitehot ja FTP-arvot kuin apteekin hyllyltä saman tien. Hyvä niin, mitä pidempi matka sitä tarkempi pitää olla.

Sama pätee kyllä juoksutreeneihin. On sitten nousevavauhtinen, tasavauhtinen, intervalli tai ratajuoksu niin sovituissa vauhdeissa pysytään. Tästä hyvä esimerkki oli 2x10x200/200m ratajuoksu jossa kaikki vedot olivat sekunnin sisään. Jos näihin ei päästä, syy on jossain muussa kuin harjoituksen tehoissa. Ehkä palautuminen ei ole ollut riittävää, tai valmistautuminen päivän treeniin on ollut puutteellista, jolloin lihaksisto ei ole  valmis ottamaan rasitusta vastaan.

Tästä päästäänkin hyvin ensi sunnuntaina käytävään Challenge Turun puolimatkan kisaan. Niin upeeta kun olisikin painaa hanat kaakossa moottoritiellä ja Aurajoen viertä tasaisella juoksureitillä niin nyt on pieni rajoitin päällä. Heti Turun kisan jälkeen alkaa 3vko.n tiukka treenijakso ja tuntimäärällisesti varmasti vuoden kovimmat viikot. Turun kilpailu tuli muutenkin viime tipassa ohjelmaan mukaan, kun halusin yhden kansainvälisen kisan ja datatietoa neljän tunnin treenistä. Varmasti tulette näkemään Turussa vahvaa tekemistä mutta Konalla vasta ulosmitataan kaikki mitä miehestä lähtee.

Kaikin puolin mukavaa kisata pitkästä aikaa, olen viimeksi kisannut tosissaan Samorinissa kesäkuun alussa. Nyt siis edessä on kevyt PeeKoo viikko joka huipentuu Challenge Turkuun eli nähdään viikonloppuna Turus 🙂