Nyt se on menoo

Kyllä olen odottanut tätä viimeistä jaksoa ja paljon. Onhan tässä toki kisaan aikaan 83 päivää. Mutta kun se rytmitetään tarkkaan, niin se onkin todella lähellä. Avaankin tässä blogissa miten tämä viimeinen ja tärkein 12 viikon jakso etenee.

Osa 1. 24.7.-13.8. 3vko

Takana on ansaittu kesälomaviikko. Niin henkisesti kuin fyysisesti erittäin tärkeä jakso. Huomisesta eteenpäin mennään seuraavat 2vko ei perusmättöä, vaan jokainen harjoitus on tarkkaan suuniteltu. Skaala hyvän ja kiitettävän treenin välillä on pienentynyt. Osa 1. päättyy Challenge Turku kisaan mistä saan tarkkaa kilpailudataa puolimatkan vauhdistani. Keventelen tähän kilpailuun kuusi päivää. Eli tämä jakso menee rytmillä 2+1.

Osa 2. 14.8-3.9 3vko 

Huh, huh tässä vaiheessa on jo kaikki pelissä ja harjoitukset pitää onnistua 110%. Samalla äärettömän tärkeetä että pysyn terveenä. Tämä jakso on ajallisesti pisin 21 päivää joka noudattaa samaa kaavaa kuin tuleva KohtiKonaa Camp 3kovaa päivää ja yksi kevyt. Kun on ollut kylmähkö kesä toivotaan että lämpöä riittää elo syyskuun vaihteeseen.

Osa 3. 4.-8.9.

Lepoa, lepoa ja pakkaushommia. Tämä lyhyt viiden päivän jakso on juuri ennen Lanzaroten leiriä. Tällainen samanlainen lyhyt jakso tulee myös kun palaan leiriltä. Olen kaikki tämän vuoden leirit tehnytkin niin että lähtö- ja paluupäivä on perjantai. Konallekin lähdetään perjantaina 🙂 Pieni asia, mutta minulle tärkeä ja auttaa suunnittelussa ja palautumisen seurannassa.

Osa 4. 9.-22.9.

Kona Camp Lanzarote. Niin kuin kaksi vuotta sitten sanoin, huippukunnossa leirille ja kovempana takaisin. Mitään ihmeellisiä muutoksia harjoitteluun ei ole luvassa, paitsi ettei tarvitse olla ja treenata yksin. Meitä lähtee hyvä porukka sinne ja itselleni tärkeä että Martikaisen Tommi pääsee mukaan. Olen monet vuodet ollut Carmenissa, jossa on omat puolensa. Mutta nyt palaan Club la Santaan, joka on urheilijan paratiisi. Kaikki puitteet on huippua. Lisäksi varmasti muitakin Konalle menijöitä on juuri tuolla. Odotan kovasti tätä leiriä.

Osa 5.  23.-28.10.

Jälleen lepojakso. Lyhyt ja tärkeä jakso Suomessa. Ja tässä on pysyttävä terveenä, ladattava akkuja ja valmistauduttava pitkään lentomatkaan. Lähdemme perjantaina 28.10. kohti Kailua-Konaa.

Osa 6. 29.10.-14.10.

Mitäs tähän nyt laittaisi. Se on ainakin varmaa, että 100% teen saman, valmistavan treenijakson Konalla kuin 2015. Edellyttäen että on ollut terveenä ja kaikki varusteet tulee perille. Majoitus on nyt Waikoloassa, eli keskellä laavakenttää. Täällä on kuumempi kuin Kailuassa, ja helpompi lähteä pyörä/juoksu-treeneihin. Aion kuitenkin tehdä treenejä myös Kailuassa, mutta en päivittäin.

Niin, näin nopeasti se kisa tulee vastaan. Historiallista on se, että kisapäivä 14.10. on tismalleen sama päivämäärä kuin 17v sitten kun kilpailtiin Tompan kanssa Konalla yhdessä prossa.

Mukavaa aloittaa tämä jakso kun lupaa jopa hellettä ensi viikolle. On sitä odotettukin. Aurinkoista treeniviikkoa kaikille!