1/48

Alkuun. Jos nämä viikot menevät tätä vauhtia, niin yhtään ylimääräistä viikkoa ei ole edessä. Mutta asiaan. Tämän viikon tärkein juttu oli saada selville harjoitusalueet niin pyörään kuin juoksuun. Tosiaan ylimenokaudella seitsemän viikon aikana en harjoitellut kuin 5-7h vko. ja kaikki pk1/pk2 alueella. Eli en tarkkaan tiennyt mitä tuleman pitää ja missä mennään. Testi tehtiin Aqua Plussan testipajalla JPHFysion Häijäässä. Tuttu ja turvallinen. Pyörä WB Trainer (pienempi mylly) ja juoksu matolla. Tässä testin viimeinen  kuorma 3min/km, #timetofly #hokaoneone

tojuoksu” width=”955″ height=”960″ class=”size-full wp-image-591 aligncenter” />

En nyt lähde tässä enempää avaamaan testiä, mutta tulos oli syksyn osalta parasta mitä mitattu on. Tästä päästäänkin mielenkiintoiseen juttuun. Yleensä Ironmanien jälkeen tulee urheilijoille pieni monttu kunnon suhteen eikä luvassa ole mitään SuperComppaa vaan n6vko-3kk palauttelua kisasta, niin henkisesti kuin fyysisesti. Ihan normaalia.

Tämä on vaan arvailua koska mitään dataa ei ole olemassa. Mutta tunne millä syyskuussa kisasin Ironman Mallorcalla oli että suurin osa matkasta tein töitä pk2-tasolla( 9h8min). Nimittäin palautuminen kisasta oli todella nopeaa ja kaikki muu liikkuminen kisan jälkeisinä päivinä helppoa. Eli jos näin on käynyt, IM-Mallorca vaan nosti omaa peruskuntoani ylöspäin ja tämä näkyi myös testissä. Tämä myös pitkälti selittää sen miksi maailman huippu PROt pystyvät kisaamaan vaikka peräkkäisinä viikonloppuina.  Heille se on myös hyvä peekootreeni ja loppuaika 8:30:) Näin kilpailun järjestäjät ja sponsorit ovat tyytyväisiä. Mutta oli tässä toinenkin pointti. Missä kulkee se raja kuinka pitkän IM-treenin pystyy, kannattaa tehdä esim. juuri sillä pk2-tasolla. Tästä keskustelemme vielä moneen kertaan Tompan kanssa. Nyt oma pisin IM-treeni on ollut 7h14min. Tästä enemmän kun on ajankohtainen.

 

Tämän viikon päätti Legendaarinen PYHIS. Olen juossut sen ensimmäisen kerran 1990:) ja muistaakseni heti alle kaksi tuntia. Tänään ei menty vaan nautittiin happirikkaasta ilmasta Peruspekkana. Itse koitin pitää uunituoreilla kynnyksillä pitää sykkeen alle pk2 tai korkeintaan siihen alarajalle. Pysyin 21km  kärkivauhdissa mukana mutta sitten oli pakko antaa periksi kun sykkeet lähti nousuun.

Edessä on saman tyylinen kontrolloitu viikko ilman minkäänlaista testiä. Nyt nautitaan ja tehdään nöyrästi töitä. Mukavaa alkavaa viikkoa.

Vastaa