Ensimmäinen jakso takana

Jep, takana on 21 onnistunutta treenipäivää. Hyvin on mies jaksanut, vaikka välillä on vähän väsyttänytkin. Mutta väsymyksen on voittanut aina hyvä treeni. Kyllä ihmisen mieli on erikoinen. Koska treenivauhdit ovat olleet kohtuullisen kovia, olen kontrolloinut niitä laktaattimittauksilla. Nyt kunto on siinä mallissa että paljon hyvää tapahtuu 1.5-2.0 mmol. välissä. Keväällä sama tehoalue oli 1.7-2.5mmol. Eli kuntokäyrä on ylöspäin.

Tehollisesti tämä kolmas viikko oli selvästi kovin. Keskiviikkona ajoin 4x Jumesniemi-tempo nousevavauhtisena. Tämä treeni onnistui hienosti. Ja heti seuraavana päivänä juoksua pitkin Ellivuoren laskittelurinteitä yhteensä 2h30min nousumetrejä kertyi vaajaat 1300m ja matka 21km. Tämä treeni oli valmistava harjoitus Levin kilpailuun.

levitri

Kolmen viikon jakson kruunasi puhdas tempotreeni 120km. Alkuperäinen suunnitelma oli ajaa Tommin kanssa 180km sama lenkki kuin viime kesänä. Tommi kuitenkin sai jonkinlaisen pöpön Espanjan maailman cupin jälkimainingeissä. Mutta onneksi paranemaan päin, hyvä näin sillä mies on huippukunnossa.

Aina kun on vähänkään mahdollista yritetään treenata yhdessä, mutta tänään minä ajoin ja Tommi kuvaili autosta tekemistä. Kyllähän tekeminen oli erittäin vahvaa. Tämä ei mitenkään tullut yllätyksenä sillä keskiviikon laktaattiarvot oli niin alhaalla ja vauhti hyvää. Pikku hiljaa lähestytään viime syksyn Lanzaroten leiritasoja!

pymahnala

Nyt luvassa on viikon kevyt jakso joka sisältää upean kisan Levin maisemissa. Tarkoitus ei ole luukuttaa hanat kaakossa vaan hakea im-vauhtia viiden päivän kevennyksellä, mielenkiintoinen testi. Lähdemme jo tiistai iltana ajelemaan kohti Leviä sillä tämä on samalla meidän perheen ”kesälomareissu”.

kotiin

Mutta loppuun vielä, tulen yrittämään Turun Challenge-kisassa ikäryhmäni maailman kovinta epävirallista aikaa 70.3 matkalla. Tiedän että tämä on täysin mahdollista tässä kunnossa. Samalla 2007 Finntriathlon Joroisten 4:04 laitetaan historian kirjoille. Mutta, toivomus olisi tietenkin suht nopea keli. Kaikki näyttää nyt todella hyvältä ja itseluottamus kasvaa päivä päivältä. Nyt nautin ansaitusta lomasta. Palaillaan!!

 

Vastaa