#kovempaakuinviimeheinäkuussa

No niin viimein blogitekstiä. On ollut sen verran tiukkaa treeniä että tekstiä ei ole syntynyt. Tai jos olis syntynyt, läppäri on ollut väärässä paikassa eli Vuorisportissa 🙂 Tässä eletään nyt kuuminta triathlonkesän aikaa. Huomenna on luvassa legendaarinen Joroisten Teräsmieskilpailu tai nykyäänhän se on Finntriathlon Joroinen. Itse en tänä vuonna kisaa vaan keskityn tiukkaan ja laadukkaaseen treenaamiseen. Tästä päästäänkin blogin otsikkoon.

särkijärvella info

Tasan vuosi sitten olin niin syvällä montussa kuin olla ja voi. Takana oli rikkonainen kevät sairastelun johdosta. Lisäksi kesäkuun lopulla oli Ruotsissa ITU.n MM-kisat 4km-120km-30km johon piti ihan kunnolla kevennellä. Sitten taas kisan jälkeen meni yli kymmenen päivää että pystyin aloittamaan uudelleen harjoittelun kun jalat meni kramppien johdosta niin huonoon kuntoon. Ja sitten viikon päästä oli 2015 omalta osalta surullisen kuuluisa Joroisten kisa. #eikämihinkään

Nyt tilanne on täysin erilainen. Treenit kulkee eikä kilpailut haittaa treenaamista, jos sen voi niin sanoa. Faktahan on se, että on myös harjoiteltava eikä vaan kisattava ja purettava kuntoa. Tähän ensimmäiseen kahden viikon jaksoon olen tarkoituksella ottanut mukaan kovia testiharjoituksia. Viime viikolla juoksin Ellivuoressa legendaarisen Pirunvuoren vajaa 3km lenkin kertaa 10. Vauhti oli samaa kuin viime vuoden syyskuun alussa, mikä vähän yllätti. Toinen testi mitä en ole aikasiemmin tehnyt näin pitkänä, oli Pispalan portaat x 20. Olen juossut paljon sitä lenkkiä ja ajatus oli juosta 6.30-kierroksia, mutta sykkeet oli niin alhaiset, että kiristin vauhtia ja niinhän se keskiarvo yhdelle kierrokselle meni alle 6min. Yhden kierroksen pituus on 1050m ja sisältää porrasosuuden jossa 305 porrasta. Ja kruununa juoksukunnosta tiistaina SuperSprintissä juoksin erittäin väsyneillä lihaksilla raskaan 3km uuteen reittiennätykseen 10:47. Tunne on että vauhti tulee tästä vielä kasvamaan. No elokuun Turun Challenge kisassa tulette sen näkemään 🙂

juoksu supersp

Vielä pyörätreeneistä. Lenkit ovat pituudeltaan kasvaneet 100km tuonne 150-160km. Lisäksi juuri noissa pitkissä pyörissä olen viimeiset 30min mennyt vähintään IM-teholla. Ensi viikosta lähtien mukaan tulevat tutut intervallit. Juoksukuntoni on tällä hetkellä varmasti maailman TOP.3 olin myös viime vuonna Hawajilla toiseksi nopein juoksuosuudella. Pyöräkuntokin nousee varmasti samalle tasolle kun pyörän päällä oleva aika lisääntyy.

Nyt takana on tätä 12 viikon ironmanjaksoa 12 päivää:) Rytmi on leiriltä tuttu kolmea kovaa päivää kohden tulee yksi kevyempi päivä. Fiilis on kyllä loistava ja motivaatio kovaan harjoitteluun tapissa. Ei muuta kun #vahvaatekemistä jokaiselle huomiseen Joroisten kisaan!

kisan jälkeen sprt

Vastaa