Syy blogitaukoon

Morjesta pitkästä aikaa. Pitää heti alkuun palata kolmisen viikkoa ajassa taaksepäin, niin löytyy syy miksi en ole kirjoittanut. Johanna oli kilpailemassa Australian Ironmanissa Vappupäivänä 1.5. Siellä hän teki vahvan kilpailun, voittaen kaikki naisten agegroup kilpailijat ja ollen 5. nainen kokonaiskilpailussa. Kisasta lähdettiin vaan hakemaan Kona slotsia ja tämän jälkeen 110% peliin ja energiat KohtiKonaa16. Mutta kilpailujärjestän ajanotto petti, kaksi sektoriaikaa puuttui ja heidän mielestä Johanna oli ajanut ne ”liian kovaa” joka oli heidän mielestä mahdotonta. Tuloksiin ei koskaan tullut niitä sektoriaikoja, ja näin Johannan suoritus mitätöitiin. Asia selvisi Johannalle tunti ennen palkintojenjakoa. Paljon on tapahtunut kaiken näköisiä vastoinkäymisiä valmennusurani aikana, mutta tämä on ollut minulle ylivoimaisesti pahin paikka. Urheilija joka voittaa ylivoimaisesti, tuomitaan ilman minkään näköistä vastinetta on käsittämätöntä. Valmentajana lisäksi tiedän sen miten kovasti tähän kauteen oli panostettu ja millainen työ on tehty.

Urheilijalla ei ole paljonkaan mahdollisuuuksia isoa Ironman-organisaatiota vastaan. Ainoa mahdollisuus olisi ollut todistaa että reitti on ajettu kokonaisuudessaan näyttämällä gps-tiedot tiedot mittarista. Valitettavasti tietoja ei ollut tallennettu mittariin ja organisaatio diskasi suorituksen. Tästä lähtien on vain luotettava ja toivottava että chippi ja järjestäjän ajanotto toimii.. Australiassa ei ollut edes kameroita chippipisteissä, mikä Euroopassa on yleinen käytäntö juuri tästä syystä. Olenhan itsekin mennyt Hawailla 2008 kisan läpi tuloksiin asti, vaikka chippi katosi vaihdossa. Järjestäjät tarkistivat jälkeenpäin videolta suorituksen ja kaikki oli ok. Johanna totesi kun viime viikolla nähtiin, että mitään en olisi voinut tehdä paremmin, ja alkaa nyt toipumaan henkisesti. Mitään suunnitelmia jatkosta ei nyt ole.

Viimeiset viikot ovat olleet henkisesti kovia, ja kaikki oma energia on mennyt harjoitteluun ja valmentamiseen. Treenit ovatkin sujuneet hienosti. Tässä muutama mikä nousee mieleen:

  • Jumesniemi tempo 36km 54:31 (uusi reittiennätys). Keli oli +9 ja vesisade.
  • IM-tempo 38km 55:40
  • tt-pyörä Häijää-Yyteri 92km + Yyterin 1/2 maraton 1:19:48. 10km väliaika oli 36:36

Seuraavaan blogiin kirjoitan Kona sub9-projektista. Nyt katseet kohti kesää! Huomenna vedetään ensimmäinen triathlon AP-porukan kanssa, siitä se triathlonkausi lähtee 🙂

johannacoper

Vastaa