Heinäkuun neljäs

Aika menee niin nopeasti ettei oikein perässä meinaa pysyä. Edellinen blogiteksti oli aika synkähkö, mutta nyt homma rullaa taas normaalilla vahvalla tekemisellä. Kellekään ei varmasti enää tule yllätyksenä, että harjoitteluni perustuu tällä hetkellä pitkälti harjoitusdatan pohjalle. Siitä voisi käyttää sanaa tieteellinen harjoittelu. Tämä on helpottanut harjoitteluani huomattavasti ja pystyn nopeastikin reagoimaan jos meinaa mennä yli tai harjoitus ei tuota toivottua tulosta. Tietenkin se on henkisestikin hyvin raskasta kun tiedät etukäteen mihin pitäisi harjoituksessa päästä. Tässä tuleekin se kokemuksen tuoma pohja. Jos harjoitus ei heti lähde rullaamaan, otetaan verraa lisää ja jos ei sittenkään vielä, lähdetään kotiin huilaamaan. Näitäkin tapahtuu aina välillä mutta se myös kuuluu huippu-urheiluun. Tämän lisäksi minulla on ”salainen ase”: pitkää mtb-lenkkiä upeissa Sarkola-Jyrä-Kutala-Kärppälä- Ellivuori akselilla. Ja tällä lenkillä ei katsota muuta kun nousumetrejä:)

dataa

Sitten blogin otsikkoon. Heinäkuun neljäs käynnistyy 12. viikon ironmanjakso. Jakso noudattelee pitkälti samaa kaavaa kuin viime vuoden voitokas KONA-projekti. Toki erojakin on. Ensinnäkin peruskuntoni oli jakson alussa täysin montussa. Sairastelin lähes viisi viikkoa keväällä huhti-toukokuussa. Ja kun tauti oli selätetty edessä Ruotsissa  ITU.n MM-kisat. Mitali kyllä tuli, mutta jalat meni ihan sohjoksi. Lopullisen montun kuntoon teki Joroisten puolimatka jonka kahlasin väkisin maaliin. No sieltä noustiin kun #söderdahlbrothers laittoi kaikki tietotaidot peliin.

owmies

Tällä hetkellä tilanne on täysin toinen. En ole sairastellut kauden aikana juuri lainkaan. Kaiken lisäksi olen pystynyt treenaamaan huomattavasti kovempaa kuin vuosi sitten. Perustuu datatietoon eikä mutu-tuntumaan 🙂 Vaikka en tänä vuonna kilpaile Konalla vaan Mallorcalla teen kaiken samalla tavalla kuin vuosi sitten. Paitsi en ole kipeänä 🙂

Jakso pitää myös sisällään kaksi tärkeää kilpailua. Heinäkuun lopulla Finntriathlon Levi ja elokuun puolivälissä Challenger Turku jossa tarkoitus on tehdä huippuaika. Ennätykseni puolimatkalla on 4:03.

mahnala py

Elokuun 27. lähden Mallorcalle KohtiKonaa17  kahden viikon TrainingCampille. Sama juttu kuin vuosi sitten huippukunnossa leirille ja takaisin vahvempana kuin koskaan.

Mutta palataan vielä tähän nykyaikaan. Reilun viikon päästä avaan nimittäin kisakauden Långvikin puolimatkan kisassa. Kisa on minulle tärkeä ja valmistaudun siihen huolella. Toivomus olisi vähän korkeampi lämpötila kuin tällä menneellä viikolla ja vauhti sopivan kovaa. Eiköhän se sieltä tule.

normit

Suomen triathlonkesä käynnistyy tänä viikonloppuna toden teolla. Toivotankin kaikille Vanajanlinnan ja Himoksen kisaajille onnea ja menestystä! Itse en tällä kertaa lähde näihin karkeloihin vaan treenaan omia harjoituksia viikonloppuna. Valmentajana on hienoa taas päästä tutkimaan tuloksia sitten sunnuntaina 🙂

Niin ja loppuun vielä: KohtiKonaa FB-sivulla on 1003 tykkäystä. Sen johdosta arvoin tänään treenipäivän kanssani yhdelle seuraajalle. Voittaja oli Juha Murtonen onnittelut!

 

 

Vastaa