Mäkeä ja portaita

Hyvin sujui myös kova kakkosviikko. Oli määrää, laatua, tehoa, kaikkia sopivasti. Viikko huipentui juosten legendaariseen Pyhikseen 26.620m:) Voishan sen juosta sinne Pyynikin Näkötornin taakse tasan27km. Samalla menisi kyllä kaikki reittiennätykset uusiksi. Laitetaan mietintään.

pyhis maalis

Blogin otsikkoon. Niin kuin aikaisemminkin olen puhunut nykyään kaikki liike pystytään datan avulla määrittelemään hyvin tarkasti. Lukeudun itse myös näihin tyyppeihin jotka repivät kaiken hyödyn näistä rannetietokonista ulos, niin urheilijana kuin valmentajana.

Tänä vuonna on itselleni tullut paljon mäkiharjoituksia. Syystä että ne tuottavat tulosta varsinkin triathlonjuoksuun ja ironmania ajatellen. Taloudellisuus kehittyy, keskivartalo ja jalat vahvistuvat, hapenotto kehittyy ja saat tietenkin lajivoimaa. Samalla se säästää jalkoja, kun iskutus ei ole mäkeen niin kovaa kun tasamaalla.

mäkitreeni

Nyt kun kelit on parantuneet ja lumet lähteneet, olen kellottanut myös mäkivauhteja min/km omilla testireiteillä. Nousussa ovat:) Sunnuntaina juostiin Pyhis ja siinä noustaan viimeiset kaksi kilometriä Ratinasta kohti Pyynikin Näkötornia. Ensimmäisen kerran viimeisen 2km keskivauhdit olivat alle 4:30min/km. Keväällä tavoitteena on painella nelosen keskivauhtia vikat kilometrit ylös saakka.

Tällä viikolla saan kiirastorstaina odotetun paketin. Jenkeistä saapuu NormaTecin Recovery-bootsit, eli painelahkeet. Näistä kuulette ihan varmasti vielä monen monta kertaa 🙂 Käyn torstaina kellottamassa uuden ennätysajan Pispalan portaissa 8x1050m, ja pääsen heti testaamaan bootseja tämän jälkeen. Olen haaveillut näistä nyt vuoden, kun sain kokeilla Normatecin bootseja viime keväänä Mallorcan NextLevelCampilla. Mielenkiintoista!

Pääsiäinen menee tiukasti treenaillen, sillä ohjelmassa on Aqua Plussan pääsiäiscamp. Treenataan porukalla perjantaista maanantaihin, kelitkin alkavat lämmetä loppuviikkoa kohden. Joten hyvää pääsiäistä, se on kevään merkki. Tässä vielä pääsiäsikevennys. Tuuli harjoittelee Saunayogan ohjauksia ja olen ollut koekaniinina, kuulemma tämä palauttaa ja liikkuvuus paaree. Ainakin se on kovaa hommaa, olo kuin Hawain laavakentällä!

saunaa

 

 

Vastaa