Konkareita ja aloittelijoita

Aamu alkoi heti tarkistamalla Ironman Barcelonan tulokset. Nehän olikin varsin komeeta katseltavaa. Kaitsun luottoleirikaveri Strömsholmin Jani oli mennyt 8:43 ja oli kuudes sarjassaan M35. Myös IM-tiimin Kalle Peltonen paransi reilusti omaa ennätystään ja naputti ajan 9:25 M40 sarjassa. Hurjin veto tuli Nina Bergkullalta, joka meni nyt ensimmäisen Ironmaninsa aikaan 10.04 ja oli N45-sarjassa kolmas. Aikamoista!

Myös meidän Online-Ville Mäkelä paukutti reitin vakuuttavasti aikaan 9.45. Ja olihan siellä myös Helsingin vahvistus Riikka Rask, joka paransi omaa ennätystä 1,5h! ihan uusille tuntiluvuille 11.34 N50. Ja aina on porukassa joku jolla on vaikeuksia. Tällä kertaa Vaasan vahvistus Johanna Aho kärsi vatsavaivoista juoksussa, mutta paransi silti omaa ennätystään ja kello pysähtyi aikaan 12.07 N45-sarjassa.

Sellaista se Ironman on. Päivän aikana on helpompaa ja vaikeampaa, mutta maali tulee jossain kohtaa vastaan. Onnittelut kaikille suomalaisille suorituksista, paljon oli tuttuja nimiä kisaamassa!

Kaitsu lähti aamutoimien jälkeen pyörälenkille. Sunnuntaiajelu kevyesti Hawille ja takaisin. Itse jäin kämpille tekemään varsin mukavaa hommaa, nimittäin Triathlonkoululle piti lähettää pieni aloitusinfo! Meillä alkaa uusi triathlonkoulun ryhmä heti kun täältä palataan. Se on aina hienoa kun uusi ryhmä aloittaaa, sillä niiden ihmisten kanssa tulee parhaimmillaan oltua useita vuosia. Kuten vaikka tuo Kalle, joka meni Ironmanin Barcelonassa, hän aloitti Triathlonkoulussa maratonpohjalta muistaakseni neljä vuotta sitten. Nyt mies painaa IM-tiimissä ja kehitys vain jatkuu. Tällaisten kehitystarinoiden seuraaminen lähietäisyydeltä on itsellekin palkitsevaa.

Meillä oli ensimmäinen triathlonkoulu vuonna 2008, ja niitä on sen jälkeen aloitettu noin joka toinen vuosi, välillä useamminkin. Nimilistaa kirjoittaessa sain todeta, että nyt ensimmäisen kerran meillä on Triathlonkoulu jossa on enemmän naisia kuin miehiä, yhdeksän naista ja kahdeksan miestä. Aika hienoa, ja mukana on myös nuoria 15-17v ikäisiä kolme! Tämä ilahduttaa Kaitsua erityisen paljon, sillä nuoria pitää saada lisää lajin pariin.

Päivän ohjelmat olikin siinä, käytiin auto tankkaamassa ja kaupassa. Täällä ei ole kauheasti mitään uutta kerrottavaa juuri nyt 🙂 PAITSI SÄÄUUTINEN: täällä on viikonloppu ollut hyvin tyyntä! Hawaii News kertoi että Trade Winds eli pasaatituulet ovat hiljentyneet ja tänään olikin tosi kuuma ja tyyni keli mikä tuntuu oudolta kun yleensä täällä suunnalla saarta aina puhaltaa. Saas nähdä minkä myräkän se kehittää kisaan, onko tyyntä myrskyn edellä…? Kuulimme Pietarilan Karilta, että tämä vuosi on ollut hyvin erilainen säiden suhteen, kun Kailuassakin on satanut lähes joka päivä. Yleensä näin ei ole, saaren toisella puolella Hilossa sen sijaan sataa joka päivä.

Kisaviikko alkaa huomenna, sitä odotan. Ollaan oltu nyt 10 pv ja tässä kohtaa toivoisi, että päivät voisi harpata kaksi kerrallaan, kun ei jaksaisi enää odottaa.

Kaitsu pitää teille nyt maanantaina FB Liven Suomen aikaa 21:30 (Konan aikaa ma-aamulla 8:30) KohtiKonaa19-sivullaan. Voi osallistua ja laittaa kysymyksiä joko etukäteen tai kysyä livenä. Eli kuullaan pian!