Kylmästä lämpimään

Kaksi vuotta sitten oltiin matkalla Konan lentokentälle. Takana oli kaikin puolin onnistunut kisareissu, josta tuomisena oli hopeamitali. Kaitsu oli hyvällä mielellä vaikka kultamitali oli menetty rengasrikon takia. Seisominen Awards Ceremonyn palkintolavalla oli unohtumaton palkinto ja voitti mennen tullen kaikki muut seremoniat. Poikettiin ennen kenttää Targetin markettiin hakemaan vielä Kona-kahvia tuliaisiksi. Muistan elävästi kun söin mehujäätä autossa ja sanoin Kaitsulle: Aattele, me ei enää tulla tänne. Vastaukseksi sain jotain hyminää, että älä nyt, ei sitä tiedä..

No asia selvisi minullekin hyvin pian, kun Kaitsun Facebook-sivun nimeksi vaihtui KohtiKonaa17.

Tässä sitä nyt istutaan trooppisessa iltapäivässä ja taistellaan jetlagia vastaan. On siis Day 1. Kilpailuun on aikaa kaksi viikkoa.

Rock-yhtye AC/DC sen tietää: It’s a long way to the top if you wanna rock’n roll. Matka Konalle on pitkä, monessakin mielessä. Ihan käytännössä saa ainakin matkustaa sydämensä kyllyydestä. Lennettiin reittiä Frankfurt – San Franciso – Kona. Perillä suit sait sukkelasti autovuokraamoon, ja Amerikan rauta alle. Do you need a map? Kysyi virkailija. Kiitos ei, we know this place. Kohti Waikoloaa, pieni pyrähdys lähikauppaan, kämpille, suihkuun ja nukkumaan. Rapiat 27h.

Matka Konalle on ollut kyllä paljon pitempi. Nyt se kesti kaksi vuotta. Tai ehkä tuohonkin pitäisi laittaa vähintään nolla perään. KohtiKonaa17 on Kaitsun 30-vuotisen triathlonuran päätepysäkki.

Konalla on tärkeää päästä heti ”arkeen” kiinni ja saada hommat rullaamaan. Tehtiin aamupalaa, pyörän kasausta ja pieni aamulenkki. Sitten suunnaksi Kailua-Kona. Uintihommat aloitettiin poikkeuksellisesti allasuinnilla, joka tuntui nyt stressittömältä vaihtoehdolta. Aquatic Centerin vieressä on ostoskeskus ja Targetin ruokakauppa johon matka viime reissulla pääteltiin. Ostettiin isompi lasti ruokaa, sillä nyt ei olla joka päivä Kailuassa. Waikoloan ruokakauppa Island Gourmet on tosi kovan hintainen, vinkkinä tänne tuleville. No Targetista matkaan tarttui kanan rintafileitä ja jartsaa pakkaseen, ja kaapit täyteen kaikenlaista. Ja tietenkin ananas. Ruokalasti maksoi 125$.

Olin kuskina tässä kauppareissussa, Kaitsu ajoi pyörällä takaisin Waikoloaan. Lounaaksi kokkailin kaikki leirit ja kisareissut aloittavan ruokalajin, eli tunapastan. Tässä resepti jos et tiedä mitä tekisit ruuaksi nyt tai huomenna: 1prk tonnikalaa öljyssä, toinen vedessä, sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, tuorejuustoa tai sulatejuustoa klöntti, pippuria, liemikuutio ja oreganoa. Paistele sipulit öljyssä jonka valutat tonnikalapurkista. Lisää loput aineet ja viimeisenä oregano, keitä samalla pastaa. On nopeaa ja hyvää. Tuorejuustolla kastike kivasti pyöristyy, myös vyötärölle voi käydä niin, kuten ruokahommissa aina.

Nyt mennään hotellin altaalle virkistymään. Teillä on siellä nyt sunnuntaiaamu klo 6, täällä klo 17 lauantai-iltana.  Mukavaa sunnuntaipäivää! Huomenna jatketaan tarinaa 🙂