Kesäloma lompsittu

Niin se kahdeksan päivän miniloma tuli vietettyä upeassa kesäisessä kelissä. Tarkoitus oli ladata akkuja ja suunnitella viimeisen KohtiKonaa 18vkon harjoitusrunkoa. Nyt kaikki on valmiina tulevaan. Tämä tekeminen on niin paljon helpompaa kun olet voittajana matkassa. Mitään isoja muutoksia harjoitusrunkoon ei ole tulossa. Tai no on, koitan perusharjoittelun tehdä mahdollisimman kovissa maastoissa ja vastapainona vauhdikkaat harjoittelut radalla. Ja ihan uutena treeninä käytän apuna kotijärveä Uinti+Wattbike. Eli asumme järvenrannalla ja WB on viety alas saunamökille, mut ei saunaan 🙂

Vielä tulevasta 18vko.sta eli 125 päivästä. Monesta saattoi tuntua hassulta kun ilmoitin että en kilpaile kesällä Suomessa, enkä myöskään ulkomailla ennen Konaa. Mutta haetaan näkemystä vähän isommalla persfektiivillä. Olen kilpaillut triathlonissa 30 vuotta ja minulla on takana reilut 300 triathlonkilpailua ja lähes saman verran kaiken näköistä muuta kisailua. Ja jos nyt en viimeiseen 3.5kk kisaa, ei se minun suoritusta missään tapauksessa heikennä eikä huononna. Toinen tärkeä tekijä on tietenkin ikä 49v. Harjoittelen äärirajoilla ja harjoittelu on hyvin kontrolloitua. Mutta kun kilpailen, vedän itseni joka kerta todella tiukalle ja vielä vähän ylikin. Ja tästä syntyy se riski, palauttelenko kisan jälkeen 3, 4, 5 päivää, tai jopa viikon että pääsen harjoitusrytmiin uudestaan kiinni. Nyt on siis tämäkin murhe ohitettu.

Nyt siis edessä on ensimmäinen 6vko jakso joka on pilkottu seuraavanlaisesti. 3 perusviikkoa + 1 kevyt + 1perus + 1 kevyt. Ja heinäkuun 23.pvä käynnistyy viimeinen ja tärkein 12vko jakso joka menee lähes Konalle saakka neljän viikon rytmissä: 3perus+ 1kevyt.

Loppuun vielä. Lupasin tuolla FB.n puolella kiitoksena kaikille KohtiKonaa17 seuraajille tarkan päiväkohtaisen harjoitteluni. Siitä varmasti näkee kuinka tarkaan olen treenit suunnitellut. Saahan sitä mukanakin treenata:) Ne ilmestyy Faceen joka aamu klo 7.00 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa.