Olympia ja puolimatkan treeniä

Tässä saa kuusi viikkoa painaa ihan nuoruuden innolla triathlontreeniä. Tosin nyt niitä on takana vasta kaksi. Mutta komiaa on ollut. Ainoa negatiivinen juttu on tällä hetkellä tämä Suomen säätila. Olen päässäni kääntänyt ajatuksen niin, jos tässä nollakelissä vauhdit on kohdallaan ja palautuminen nopeaa. mitä se olisi sitten tuolla +20c kelissä. Tämä ei ole mitään toiveajattelua vaan faktaa.

No mennään sitten blogin otsikkoon. Miten tässä on harjoittelua muutettu kohti Samorin kisaa. Aineenvaihdunnallisesti olen harjoituksissa käyttänyt hiilareita n25% enemmän kuin Ironmantreeneissä. Tarkoitta että vk-alueella on tehty tuon verran enemmän töitä. Mutta samoin on myös pk1 miinus alue lisääntynut 25% joka on otettu pk2/aek alueelta alas. Tämän on ollut tietenkin pakollista että energiat on kovissa treeneissä tapissa, ja lihaksisto varmasti palautunut iskutuksesta seuraavaan treeniin.

Vauhtien kasvaessa olen joutunut huomattavasti lisäämään lihashuoltoa. Sanotaan päiväkohtaisesti n45min ja Normatecit n1h30-2h jaloissa joka ikinen päivä. Tämä voi tuntua teistä isolta mutta olen vielä 3vuotta vanhempi kuin Jager:) eli veikkaan että Tsekkitähti viettää 2h päivässä hierojan pöydällä ja samat Normatecit jaloissa parituntia. Tämä on vain elämän totuuksia ei muuta.

Niin kuin tuossa edellä kerroin tehoista niin yksinkertaisesti tällä hetkellä kovat treenit on kovia. Mutta kun puolimatkan kisa kestää neljätuntia se ei ole mikään sprinttimatka. Kisa mennään vk2-ana kynnyksellä. Ja jos päivän kunto on huippu, pystyn juoksemaan kisassa puolimaratonin alusta lopuun tuolla anaerobisella kynnyksellä.

Miten se on mahdollista. Tärkeä on toinen ääripää, pk1- joka poistaa kuonaa, kehittää hiusverisuonistoa ja ennen kaikkea hapettaa aivoja (henkisesti erittäin tärkeä). Näin olen myös lisännyt veryttelyjen osuutta kovissa treeneissä. Puhtaassa ironmantreenissä haetaan vauhtia heti tuosta pk2 joka on jo todella kovaa menoa.

En nyt ala tässä paljastamaan avaintreenejä sen enempää. Mutta jokainen kova treeni on suhteutettu osuuden tavoiteaikaan. Joko se on puhdas nousevavauhtinen tai pilkottu intervallityyppiseksi kokonaisuudeksi ja harjoituksen aikana n.65% on alle aek ja 35% sen yli. Silloin toteutus on täydellinen.

Tämä on henkisesti tärkeä jakso Kona-projektissa, kun pääsee hetkeksi irti IM-maailmasta. Kuitenkin Hawain kisan ratkaisee se viimeiset 12vkoa, ja siihen on vielä aikaa.