Kaikki peliin

Viimeinen kuuden viikon jakso käynnistyi maanantaina lepopäivällä 🙂 Palaan vielä nopeasti Turun puolimatkan Challenge kisaan. Kisa käytiin ihan Turun keskustassa Aurajoen rannalla. Eli puitteet oli kunnossa. Harmillista, että keli oli harmaa ja sateinen, niin katsojista suurin osa oli varmasti jäänyt kotiin. Ilma oli kuitenkin lämmin, ja tavallaan oikein hyvä kisakeli. Ja olihan siellä kannustustajia reitin varella, sekä erittäin innostuneita toimitsijoita niin huoltopisteillä kuin liikenteen ohjauksessa. Iso kiitos kaikista tsempeistä matkan varrella!

Tuossa kolmisen viikkoa sitten uhosin että tulen tekemään oman pb.n puolimatkalla. Mutta matkaan tuli muutamia muuttuvia tekijöitä. Pahin oli tietysti tuo hiusmurtuma kylkiluussa. Se paranee kyllä ennen Mallorcan kisaa, mutta haittaa ana-kynnyksellä. Toinen ”hidastava tekijä” oli Levin Extreme-kisa. Ajattelin ennakkoon, että kaksi viikkoa riittää siitä palautumiseen, mutta näin se ei vaan ollutkaan. No näistä faktoista johtuen en viitsinyt hirveästi nähdä vaivaa omasta lähtöryhmästä joka lähti 5min AG-päälähdön takaa. Tiesin jo etukäteen että tulen ohittamaan vajaat 200 kilpailijaa kapeassa Aurajoessa. Mutta harmillista oli se, että juuri se isoin ohitustilanne tuli viimeisten poijujen käännöksessä. Rinuliksi meni pitkät pätkät. Uinti oli kuitenkin kokonaisuudessaan kauden parasta. uintiaika: 29:41

palkinchal

Pyörän ensimmäiset kilometrit oli hitaita johtuen kaupunkiosuudesta jossa oli myös paljon ohitettavia ja se rautatiekisko. Tuosta kiskojutusta on ihan tarpeeksi käyty keskustelua eri palstoilla. Kilpailun järjestäjältä tuli virallinen pahoittelu ja se riitti minulle. Ensi vuonna varmasti tilanne on korjattu.

Pyörä oli perusajoa IM-teholla nopealla moottoritiellä. Haluja olisi ollut kyllä kovempaankin vauhtiin mut näillä mentiin. Ajoin pelkästään wattien mukaan, en tiennyt mistään vauhdeista tai muusta mitään. Tämä pelkillä wateilla ajo on mennyt jo niin pitkälle, että se on itsestäänselvyys. Kisan jälkeen Tuuli ja Tomppa kyselivät keskivauhtia, mutta en osannut sitä kertoa 🙂 Pyörä oli oman mittarin mukaan 91,2km. Pyöräaika: 1:19:40

Kun en ollut ennätysvauhdissa aattelin lähteä ihan punaisella juoksureitille. Ensimmäinen 5.4km menikin mukavasti 3:43min/km mut kyllä se sit hyytyikin. Alkuperäinen suunnitelma oli juosta 3.50-3.55 vauhtia. Juoksuaika 1.23.40 Loppuaika 4:17:12.

chapalkin

No ei tämä missään nimessä hukka reissu ollut. Nimittäin varmistin paikan ensi kesäkuussa käytävään Challenge sarjan MM-kisoihin Slovakiaan. Tämä on uusi The Championships kisa johon odotetaan yli 5000 kisaajaa. Tällä hetkellä Aqua Plussasta on lähdössä kisaan mukaan minun lisäksi Johanna, Arttu ja Päivi. Oli muutenkin upeaa menoa A.P.n urheilijoilla Turussa, hienoa että kaikki onnistuivat tällä reissulla.

palaveri

Lopuksi vielä tulevaan vajaaseen kuuteen viikkoon. Pidettiin Tompan kanssa palaveri heti Turun kisan jälkeen ja todettiin kuin yhdestä suusta  että aikataulussa mennään. Mutta samalla Tomppa pisti miehen aerobiselle kuurille. Kaksi tiukkaa ja pitkää kisaa 14 päivän sisällä vaativat vastapainoksi aerobista perustreeniä. Kuntoa ei saa nyt yhtään purkaa, ja näin siinä käy jos nyt jatketaan tehoilla. IM-treeni on IM-treeniä 🙂 Tänään itse asiassa käynnistyy kymmenen päivän treeniputki. Tällä jaksolla haetaan pohjaa 28.8. alkavaan KohtiKonaa17 alkavaan Mallorcan IronmanCampiin. Leirin ohjelma tulee olemaan hyvin saman tyyppinen kuin viime syksyn Lanzaroten Camp. Miksi hyvää sapluunaa menisi vaihtamaan 😉 Tietenkin ohjelmassa on muutama spesiaalitreeni, jotka palvelevat juuri Mallorcan Ironmania.

mallorcaim

Intoa piukassa! Kisaan on enää 37 päivää, niin pääsee irti 🙂

 

Vastaa