Aqua Plussan valmennusryhmissä harjoitellaan yhteisellä ohjelmalla, kukin omalla tasollaan. Kaikilla ryhmillä on omat ohjatut uintivuorot, sekä viikkoharjoitukset.

Kenelle? Valmennusryhmät sopivat triathlonisteille, jotka haluavat kehittyä triathlonissa, toteuttaa harjoitusohjelmaa, ja osallistua ohjattuihin yhteistreeneihin Tampereen ja Sastamalan-Huittisten seudulla. Aqua Plussassa on nuoria urheilijoita U17, U19, U23, sekä 35-55v ikäryhmäurheilijoita, jotka ovat työssäkäyviä, perheellisiä ja tavoitteellisia triathlonisteja.

 

Sisältyykö harjoitusohjelma? Kyllä. Joka ryhmässä on kuukausittainen harjoitusohjelma, joka julkaistaan nettisovellukseen. Ohjelman säätäminen omaan arkeen onnistuu helposti valmentajan ohjeilla. Nyrkkisääntönä on, että jos pystyt toteuttamaan harjoitusohjelmaa 80%, kehitystä tapahtuu.

Onko kaikilla ryhmässä sama ohjelma? Kyllä. Valmennusryhmissä on kaikilla sama ohjelma, jota pystyy soveltamaan omaan arkeen ja tasoon. Saat tähän ohjeet valmentajalta. Vuosien varrella olemme saaneet todistaa, kuinka kaikki ovat kehittyneet näillä ohjelmilla. Tärkeintä on, että harjoittelu rytmitetään ja kuormitetaan oikein ja urheilijan muu arjen hallinta on kunnossa. Yhteistreenit antavat virtaa viikkoon ja usein jokainen ylittää itsensä kun kaverit tsemppaavat ympärillä. Henkilökohtainen valmennus on erikseen.

Millaisia yhteistreenit ovat? Joka ryhmällä on 1-2 krt/vko oma uintivuoro joko Ylöjärvellä tai Huittisissa. Uintivuoroilla valmentaa Kaitsu, joka ohjaa tekniikkatreeniä, sekä uintiohjelmia. Kaitsu on opettanut useita aikuisia uimaan krooliuintia nollatasosta ironmanuimariksi asti, joten saat takuuvarmasti apua uintiin. Tiistai on Aqua Plussan juoksupäivä. Kokoonnumme yhteistreeneihin Tampereelle Pyynikille porras-, tai mäkijuoksutreeneihin, tai urheilukentille esim. Pirkkahalliin ratajuoksun pariin. Koska kaikki ryhmät voivat osallistua, porukkaa on aina niin paljon, että jokaiselle löytyy sopivan vauhtista juoksuseuraa. Tiistaitreenien lisäksi juoksemme 1-2krt/kk pitkän juoksun yhdessä huoltoauton kanssa, eli Pyhäjärven ympäri 27km. Viikonloppuisin on lisäksi porukkalenkkejä pyörällä ja mtb:llä. Lisäksi uintivuoroja edeltää usein yhteistreeni.

 

Mitä kesällä tehdään? Kesä on triathlonistin parasta aikaa 🙂 Kilpailut rytmittävät kesää, ja muu toiminta menee kisojen ehdoilla. Valmennusryhmien ohjelmat säädetään kesällä päätavoitteisiin, esim. IM Lahti, Joroinen, IM Tallinna. Yhteistreenit ovat kaikille ryhmille, esim. tiistaisin ja torstaisin avovesitreeniä, yhdistelmätreenejä ja triathlontreenejä Nokialla, Ylöjärvellä, Sastamalassa.

 

 

Onko harjoituskilpailuja? Kyllä! Aqua Plussan urheilijoille on oma SuperSprintti Cup Sastamalan Häijäässä. Tämä on koko vuoden huikeinta antia! Kuuden osakilpailun cupissa tulee tehtyä napakka tehotreeni hyvällä porukalla, rennosti kisaillen. Kilpailussa on ajanotto, vaihtotelineet ja reitit kivassa maalaismaisemassa, kisakeskus pienellä uimarannalla n. 800m Häijään Nesteeltä Hämeenkyrön suuntaan (Särkijärvi). Tampereelta n. 30min. Kilpailut sisältyvät valmennusmaksuun, osallistumisoikeus vain Aqua Plussan urheilijoille.

 

Saanko lisenssin? Kyllä, liittymällä Aqua Plussan valmennukseen, pääset jäseneksi myös triathlonseuraamme, Aqua Plus Triathloniin. Sinulla on oikeus edustaa kaikissa triathlon- ja juoksukisoissa Aqua Plus Triathlonia, joka on Suomen Triathlonliiton alainen jäsenseura. Seuran vuosimaksu maksetaan erikseen, 20e/vuosi.  Saat maksulla kotimaan kilpailulisenssin, jolla voi osallistua SM-kilpailuihin. Voit lisäksi hankkia kansainvälisen lisenssin, jolla osallistutaan Ironman – ja Challenge-sarjan kisoihin ulkomailla, sekä Lahdessa ja Turussa.

Voinko liittyä vain seuraan ilman valmennusta? Tämä ei ole mahdollista. Otamme seuran jäseneksi vain urheilijoita jotka ovat mukana valmennuksessa.

 

En asu Tampereen seudulla, enkä pääse yhteistreeneihin. Voinko ostaa pelkän ohjelman? Kyllä. Voit ostaa pelkkää harjoitusohjelmaa, mikä ei sisällä yhteistreenejä, mutta sisältää samat treenit kuin valmennusryhmilläkin on. Tämä valmennus sisältää alkupaketin, jossa annetaan ohjeet harjoitusten toteutukseen ja kerrotaan mitä Aqua Plussan harjoitusrytmi tarkoittaa käytännössä, jotta osaat lukea ohjelmia, ja ymmärrät miksi harjoitukset sijoitellaan viikkoon/kuukauteen/vuoteen tietyllä tavalla. Mitä voit muuttaa, jos tarve on, ja mitä ei kannata muuttaa, miten toimit sairastuessa tai loukkantuessa, ja millaiset tavoitteet ovat realistisia ja suositeltavia. Tämä valmennuspaketti on AP-ONLINE-valmennusta, jossa harjoittelet yksin, mutta kuulut Aqua Plussan hienoon ryhmään! Vaikka ostaisit pelkkää ohjelmaa, saat Kaitsun neuvot ja tuen kuten muutkin Aqua Plussan urheilijat. AP-ONLINE-valmennettavilla on oma suljettu Facebook-ryhmä, jossa Kaitsu pitää säännöllisesti yhteyttä ja vastaa kysymyksiin myös FB Live-muodossa. AP-ONLINE-valmennus ei sisällä yhteistreenejä, joten se on myös edullisempi vaihtoehto. Tällä hetkellä AP-ONLINEvalmennuksen vaihtoehtoina on puolimatkan ohjelma eli Valmennustiimin taso, ja Ironmanmatkan-ohjelma, eli  IM-tiimin taso. Triathlonkoulua emme tarjoa pelkällä ohjelmalla, sillä usein suurimmat ongelmat lajin pariin tulevilla on uinnissa, mikä vaatii “livenä” ohjattuja uintitreenejä tekniikan oppimiseksi.

 

VALMENNUSRYHMÄT 99€ / kk

  • Triathlonkoulu Ylöjärvi
  • Valmennustiimi Ylöjärvi / Huittinen-Sastamala
  • IM-tiimi Ylöjärvi
  • AP Nuoret U17, U19, U23 (76€ / kk)

AP-ONLINE 69€ / kk

  • Valmennustiimi
  • IM-tiimi

UINTI HUITTINEN 59€/kk

Valmentaja Kai Söderdahl on ammattivalmentaja, ja ikäryhmänsä maailman kärkeä oleva triathlonisti, jonka tavoite valmennuksessa on urheilijoiden kehitys.