Aqua Plussan valmennusryhmissä harjoitellaan yhteisellä ohjelmalla, kukin omalla tasollaan. Kaikilla ryhmillä on omat ohjatut uintivuorot, sekä viikkoharjoitukset.

Kenelle? Valmennusryhmät sopivat triathlonisteille, jotka haluavat kehittyä triathlonissa, toteuttaa harjoitusohjelmaa, ja osallistua ohjattuihin yhteistreeneihin Tampereen ja Sastamalan-Huittisten seudulla. Aqua Plussassa on nuoria urheilijoita U17, U19, U23, sekä 35-55v ikäryhmäurheilijoita, jotka ovat työssäkäyviä, perheellisiä ja tavoitteellisia triathlonisteja.

Sisältyykö harjoitusohjelma? Kyllä. Joka ryhmässä on kuukausittainen harjoitusohjelma, joka julkaistaan TrainingPeaks-sovellukseen. Ohjelman säätäminen omaan arkeen onnistuu helposti valmentajan ohjeilla. Nyrkkisääntönä on, että jos pystyt toteuttamaan harjoitusohjelmaa 80%, kehitystä tapahtuu.

Onko kaikilla ryhmässä sama ohjelma? Kyllä. Valmennusryhmissä on kaikilla sama ohjelma, jota pystyy soveltamaan omaan arkeen ja tasoon.  Vuosien varrella olemme saaneet todistaa, kuinka kaikki ovat kehittyneet näillä ohjelmilla. Tärkeintä on, että harjoittelu rytmitetään ja kuormitetaan oikein ja urheilijan muu arjen hallinta on kunnossa. Yhteistreenit antavat virtaa viikkoon ja usein jokainen ylittää itsensä kun kaverit tsemppaavat ympärillä. Henkilökohtainen valmennus on erikseen, ja siinä valmentaja tekee ohjelmaa suoraan urheilijalle.

Millaisia yhteistreenit ovat? Joka ryhmällä on 1-2 krt/vko oma uintivuoro joko Ylöjärvellä, Nokialla tai Huittisissa. Uintivuoroilla valmentaa Kaitsu, joka ohjaa tekniikkatreeniä, sekä uintiohjelmia. Kaitsu on opettanut useita aikuisia uimaan krooliuintia nollatasosta Ironman-uimariksi asti, joten saat takuuvarmasti apua uintiin. Tiistai on Aqua Plussan juoksupäivä. Kokoonnumme yhteistreeneihin Tampereelle Pyynikille porras-, tai mäkijuoksutreeneihin, tai urheilukentille sekä Pirkkahalliin ratajuoksun pariin. Koska kaikki ryhmät voivat osallistua näihin yhteistreeneihin,  jokaiselle löytyy sopivan vauhtista juoksuseuraa. Tiistaitreenien lisäksi juoksemme säännöllisesti pitkän juoksun yhdessä huoltoauton kanssa, eli Pyhäjärven ympäri 27km. Viikonloppuisin on lisäksi porukkalenkkejä pyörällä ja mtb:llä tai sisällä trainereilla, sekä Zwift-virtuaalilenkkejä. Lisäksi uintivuoroja edeltää usein yhteistreeni.

Mitä kesällä tehdään? Kesä on triathlonistin parasta aikaa! Kilpailut rytmittävät kesää, ja muu toiminta menee kisojen ehdoilla. Uimahallivuorot vaihtuvat yhteisiin avovesi-, tai triathlontreeneihin. Valmennusryhmien ohjelmat säädetään kesällä päätavoitteisiin, esim. IM70.3 Lahti,  IM Tahko, IM Barcelona jne.

Onko harjoituskilpailuja? Kyllä! Aqua Plussan urheilijoille on oma SuperSprintti Cup Sastamalan Häijäässä. Tämä on melkeinpä vuoden parasta antia! Kuuden osakilpailun cupissa tulee tehtyä napakka tehotreeni hyvällä porukalla, rennosti kisaillen. Kilpailussa on ajanotto, vaihtotelineet ja reitit kivassa maalaismaisemassa, kisakeskus pienellä uimarannalla n. 800m Häijään Nesteeltä Hämeenkyrön suuntaan (Särkijärvi). Tampereelta n. 30min. Kilpailut sisältyvät valmennusmaksuun, osallistumisoikeus vain Aqua Plussan urheilijoille.

Saanko lisenssin? Kyllä, liittymällä Aqua Plussan valmennukseen, pääset jäseneksi myös triathlonseuraamme, Aqua Plus Triathloniin. Sinulla on oikeus edustaa kaikissa triathlon- ja juoksukisoissa Aqua Plus Triathlonia, joka on Suomen Triathlonliiton alainen jäsenseura.

Voinko liittyä vain seuraan ilman valmennusta? Tämä ei ole mahdollista. Otamme seuran jäseneksi vain urheilijoita jotka ovat mukana valmennuksessa.

En asu Tampereen seudulla, enkä pääse yhteistreeneihin. Voinko ostaa pelkän ohjelman? Kyllä. Voit ostaa pelkkää harjoitusohjelmaa, mikä ei sisällä yhteistreenejä, mutta sisältää samat treenit kuin valmennusryhmilläkin on. AP-ONLINE-ohjelman turvin harjoittelet yksin, ja olet itse vastuussa ohjelman toteutumisesta. AP-ONLINE ei sisällä yhteistreenejä, joten se on myös edullisempi vaihtoehto. Tällä hetkellä AP-ONLINE vaihtoehtoina on puolimatkan ohjelma eli Valmennustiimin ohjelma, ja Ironmanmatkan-ohjelma, eli  IM-tiimi. Triathlonkoulua emme tarjoa pelkällä ohjelmalla, sillä usein suurimmat ongelmat lajin pariin tulevilla on uinnissa, mikä vaatii ”livenä” ohjattuja uintitreenejä tekniikan oppimiseksi.

VALMENNUSRYHMÄT 99€ / kk

  • Triathlonkoulu Ylöjärvi
  • Valmennustiimi Ylöjärvi / Huittinen-Sastamala-Harjavalta
  • IM-tiimi Ylöjärvi
  • AP Nuoret U17, U19, U23 (76€ / kk)

AP-ONLINE 69€ / kk

  • Valmennustiimi
  • IM-tiimi
Valmentaja Kai Söderdahl on ammattivalmentaja, ja ikäryhmänsä maailman kärkeä oleva triathlonisti, jonka tavoite valmennuksessa on urheilijoiden kehitys.