Aqua Plus Triathlonkoulu (alkanut 20.10.2019)

HUOM! Otamme muutamia uusia triathlonkoululaisia tähän viime syksynä alkaneeseen ryhmään. Vaatimuksena on krooliuinnin perushallinta jotta pysyt ryhmän harjoituksissa vauhdissa mukana. Tiedustelut: tuuli@aquaplus.fi

Haaveiletko triathlonista? Mutta et osaa uida krooliuintia? Nyt on elämäsi tilaisuus, sillä Aqua Plussan Triathlonkoulu alkaa ensi syksynä Ylöjärvellä! Lähde mukaan ja sinusta tulee triathlonisti. Ja kyllä! Opit myös uimaan.

HINTA 99€/kk, valmentaja Kai Söderdal

En osaa yhtään kroolia, voinko osallistua?

Aqua Plus Triathlonkoulu on silloin oikea valinta. Meidän triathlonkoululla on oma uintivuoro, jossa opetellaan krooliuinti alkeista lähtien. Valmentaja Kai Söderdahl on opettanut satoja aikuisia uimaan kroolia, sinäkin opit! Tällä vuorolla ei tarvitse jännittää ettei osaa, sillä kaikki lähtevät alkeista liikkeelle.

Meillä on #uintitakuu

Miten usein yhteistreenit ovat ja missä?

Triathlonkoululla on oma yhteistreenipäivä sunnuntaisin klo 14-16:30, paikkana Ylöjärven uimahalli. Tämä treenipäivä sisältää aina luennon tai lajiharjoituksen, esimerkiksi juoksua tai pyöräilyä, sekä joka kerralla uintitekniikkaa klo 15:30-16:30 omalla uintivuorolla.

Lisäksi triathlonkoululaiset voivat osallistua Aqua Plussan koko tiimin yhteistreeneihin, esim. tiistaisin juoksemme Pyynikillä klo 18. Näissä treeneissä on varmasti jokaiselle sopivan vauhtista seuraa tarjolla. Myös muut Aqua Plussan järjestämät yhteistreenit/tapahtumat ovat triathlonkoulun ohjelmissa.

Mitä 99e/kk hinta sisältää?

Yhteistreenit, harjoitusohjelman ja valmentajan-, sekä koko Aqua Plus Triathlon-ryhmän tuen, sekä valtavan määrän lajitietoa. Pelkästään triathlonkoulun yhteistreeneissä on runsaasti sisältöä, sillä pääpaino on lajitekniikoiden oppiminen ja kestävyysharjoittelun omaksuminen osaksi omaa arkea. Luennoilla saat kattavan tietopaketin lajitekniikoista, triathlonharjoittelusta, varusteista sekä kilpailemisesta. Triathlon on suuri kokonaisuus, johon pureudutaan niin teoriassa kuin käytännössä. Triathlonkoulun tavoite on oppia lajitekniikat ja oppia harjoittelemaan oikein.

Pitääkö olla kilpapyörä tai märkäpuku?

Ei tarvitse vielä syksyllä, mutta olethan valmis tekemään varustehankintoja kevättä kohti. Triathlonistin perusvarustukseen kuuluu sykemittari, maantiepyörä, harjoitusvastus eli traineri pyörälle, uintivarusteet sekä märkäpuku. Oikeanlaisilla välineillä harjoittelu on järkevää, ja pystyt noudattamaan harjoitusohjelmaa. Huom! Hankintoja voi tehdä myös käytettyinä, kaikkea ei tarvitse ostaa uutena tai samalla kerralla. Saat meiltä apua ja neuvoja kaikkien varusteiden hankintaan. Autamme jo ennen triathlonkoulun alkua jos kaipaat apua johonkin hankintaan. Lisäksi meillä on yhteistyökumppaneita, joiden kautta saat ostettua edullisesti mm. uinti- ja pyöräilyvarusteita . Kun triathlonkoulu alkaa, sinulla tulee olla sykemittari, uikkarit, uimalasit ja juoksuvarusteet.

Miksi pitää olla sykemittari?

Haluamme että jokainen käyttää sykemittaria, jotta harjoittelu on hallittua ja turvallista. Varsinkin alussa on paljon intoa, joten maltti on valttia. Ilman sykeseurantaa harjoittelu on helposti liian kuormittavaa. Edellytämme myös kuntotestiä kaikilta triathlonkoululaisilta, jotta harjoitusalueet tulevat tutuiksi ja tiedät millä sykealueella tulee harjoitella. Harjoitusalueiden ymmärtäminen teoriassa ja käytännössä kuuluu kestävyysharjoitteluun, ja on myös osa triathlonkoulun sisältöä. Triathlonkoululaiset saavat kuntotestit alennettuun -20% hintaan Aqua Plus Testaus-asemalta 2019 vuoden loppuun asti.

Pitääkö treenata 10h viikossa? En tiedä onko minulla aikaa..

Triathlonkouluun sisältyy harjoitusohjelma, joka julkaistaan kerran kuukaudessa. Ohjelmassa on harjoituksia n.6-8h/vko. Ohjelmat julkaistaan TrainingPeaks-sovelluksessa, jonka avulla näet ne myös kännykästäsi ja saat päivän treenin myös sähköpostilla. TrainingPeaks-sovellus on maksuton ja kiva motivaattori harjoittelussa. Myös valmentaja näkee miten ohjelmat toteutuvat. Harjoitusohjelmassa on kaikkia lajeja uinti, pyörä, juoksu viikoittain, harjoitusten pituus on 45min-90min. Lisäksi triathlonharjoittelu sisältää voimatreeniä ja talvella hiihtoa. Ei haittaa, vaikka et joka viikko pystyisi toteuttamaan ohjelmaa täydellisesti, suositus on, että harjoitusohjelmaa pystyisi noudattamaan 70-80%.

Olen ihan rapakunnossa, voinko silti osallistua?

Triathlonkouluun ei kannata lähteä ”suoraan sohvalta”. Haluamme että harjoittelu on turvallista ja toteutuu sopivalla tasolla, eikä kuntosi ”äärirajoilla”. Suosittelemme, että peruskuntosi on sellainen, että jaksat juosta tunnin pituisen lenkin. Se riittää, vauhdilla ei ole merkitystä, eikä muita lajeja tarvitse vielä hallita. Ryhmän yhteistreenit onnistuvat sujuvasti kun osallistujien perustaso on suht samanlainen.

En pääse joka viikko harjoituksiin, kannattaako osallistua kun menee rahaa hukkaan?

Kannattaa kyllä. Kukaan meistä ei ole sellainen teräsmies, joka pystyisi osallistumaan joka kerta yhteistreeneihin. Meillä kaikilla on perhe, työ/opiskelu, lapsia, matkoja, perhejuhlia jne. Triathlonharjoittelu on siitä huolimatta mahdollista. Valmennusmaksu 99e/kk sisältää myös harjoitusohjelman sekä ympärivuotisen valmennustuen ja isomman kokonaisuuden kuin pelkät yhteistreenit sunnuntaisin. Triathlon on elämäntapa, ja yhteistreenit kivassa porukassa motivoivat ja antavat sinulle lisää virtaa arkeen.

Kuinka kauan triathlonkoulu kestää?

Triathlonkoulu kestää toukokuuhun 2021 saakka, eli 1,5v. Tämän jälkeen voi siirtyä Aqua Plussan Valmennustiimiin tai IM-tiimiin oman kuntotason mukaan. Ketään ei tietenkään pakoteta olemaan mukana, sillä elämäntilanteet voivat muuttua koska vain. Meillä on 1kk irtisanomisaika.

Tuletko mukaan? Paikkoja on 20kpl. Ilmoittaudu Tuulille sähköpostilla, jos kaipaat lisäinfoa, soita minulle niin jutellaan lisää.

tuuli@aquaplus.fi

044-2199 279