Aqua Plus Triathlonkoulu 2021-2022

UUSI RYHMÄ ALKAA 29.8.2021 Ilmoittautuminen käynnissä!

Haaveiletko triathlonista? Mutta et osaa uida krooliuintia? Nyt on elämäsi tilaisuus, sillä Aqua Plussan Triathlonkoulu alkaa tänä syksynä Ylöjärvellä! Lähde mukaan ja sinusta tulee triathlonisti. Ja kyllä! Opit myös uimaan, sillä meillä on #uintitakuu

HINTA 99€/kk, valmentaja Kai Söderdal

En osaa yhtään kroolia, voinko osallistua?

Aqua Plus Triathlonkoulu on silloin oikea valinta. Meidän triathlonkoululla on oma uintivuoro sunnuntaisin klo 9-10, jossa opetellaan krooliuinti alkeista lähtien. Valmentaja Kai Söderdahl on opettanut satoja aikuisia uimaan kroolia, sinäkin opit! Tällä vuorolla ei tarvitse jännittää ettei osaa, sillä kaikki lähtevät alkeista liikkeelle.

Meillä on #uintitakuu

Miten usein yhteistreenit ovat ja missä?

Triathlonkoululla on oma yhteistreenipäivä sunnuntaisin klo 9-11:30, paikkana Ylöjärven uimahalli. Tämä treenipäivä sisältää aina uintitekniikkaa omalla uintivuorolla, sekä lajiharjoituksen kuten juoksu, pyöräily tai luento.

Lisäksi triathlonkoululaiset voivat osallistua Aqua Plussan koko tiimin yhteistreeneihin, esim. tiistaisin juoksemme Pyynikillä klo 18. Näissä treeneissä on varmasti jokaiselle sopivan vauhtista seuraa tarjolla. Myös muut Aqua Plussan järjestämät yhteistreenit/tapahtumat ovat triathlonkoulun ohjelmissa, kuten sisäpyöräilyt talvikaudella.

Mitä 99e/kk hinta sisältää?

Yhteistreenit, harjoitusohjelman ja valmennuksen, sekä valtavan määrän lajitietoa. Pelkästään triathlonkoulun yhteistreeneissä on runsaasti sisältöä, sillä pääpaino on lajitekniikoiden oppiminen ja kestävyysharjoittelun omaksuminen osaksi omaa arkea. Luennoilla saat kattavan tietopaketin lajitekniikoista, triathlonharjoittelusta, varusteista sekä kilpailemisesta. Triathlon on suuri kokonaisuus, johon pureudutaan niin teoriassa kuin käytännössä. Triathlonkoulun tavoite on oppia lajitekniikat ja oppia harjoittelemaan oikein, sekä ymmärtää omat kestävyyskunnon mittarit, kehityskohteet sekä mahdollisuudet.

Pitääkö olla kilpapyörä tai märkäpuku?

Triathlonkoulun alkaessa sinulla tulee olla uikkarit, uimalasit, sykemittari ja juoksuvarusteet. Pyörä ei ole vielä pakollinen, ja märkäpuku tarvitaan vasta keväällä 2022. Olethan kuitenkin valmis tekemään näitä hankintoja, jotta harjoittelu onnistuu.

Triathlonistin perusvarustukseen kuuluu sykemittari, joka mittaa myös matkaa ja vauhtia (gps), maantiepyörä, harjoitusvastus eli treineri pyörälle, juoksuvarusteet, uintivarusteet sekä märkäpuku. Oikeanlaisilla välineillä harjoittelu on järkevää, ja pystyt noudattamaan harjoitusohjelmaa. Huom! Hankintoja voi tehdä myös käytettyinä, kaikkea ei tarvitse ostaa uutena tai samalla kerralla. Saat meiltä apua ja neuvoja kaikkien varusteiden hankintaan. Autamme jo ennen triathlonkoulun alkua jos kaipaat apua johonkin hankintaan. Lisäksi meillä on oma urheilukauppa Podiumstore, josta voi hankkia juoksu- ja pyöräilyvarusteita sekä uintivarusteita Triathlonkoulun alennushintaan.

Miksi pitää olla sykemittari?

Haluamme että jokainen käyttää sykemittaria, jotta harjoittelu on hallittua ja turvallista. Varsinkin alussa on paljon intoa, joten maltti on valttia. Ilman sykeseurantaa harjoittelu on helposti liian kuormittavaa. Edellytämme myös kuntotestiä kaikilta triathlonkoululaisilta, jotta harjoitusalueet tulevat tutuiksi ja tiedät millä sykealueella tulee harjoitella. Harjoitusalueiden ymmärtäminen teoriassa ja käytännössä kuuluu kestävyysharjoitteluun, ja on myös osa triathlonkoulun sisältöä. Triathlonkoululaiset saavat kuntotesteistä 20€ alennuksen Aqua Plus Testaus-asemalta 2021 vuoden loppuun asti. Kuntotestaus on myös oppimista, ja tulosten tulkintaa käydään myös yhdessä läpi.

Pitääkö treenata 10h viikossa? En tiedä onko minulla aikaa..

Triathlonkouluun sisältyy harjoitusohjelma, joka julkaistaan kerran kuukaudessa. Ohjelmassa on harjoituksia n.6-9h/vko. Ohjelmat julkaistaan TrainingPeaks-sovelluksessa, jonka avulla näet ne myös kännykästäsi ja saat päivän treenin myös sähköpostilla. TrainingPeaks-sovellus on maksuton ja kiva motivaattori harjoittelussa. Myös valmentaja näkee miten ohjelmat toteutuvat. Harjoitusohjelmassa on kaikkia lajeja uinti, pyörä, juoksu viikoittain, harjoitusten pituus on 45min-90min. Lisäksi triathlonharjoittelu sisältää voimatreeniä ja talvella hiihtoa. Ei haittaa, vaikka et joka viikko pystyisi toteuttamaan ohjelmaa täydellisesti, suositus on, että harjoitusohjelmaa pystyisi noudattamaan 70-80%.

Olen ihan rapakunnossa, voinko silti osallistua?

Triathlonkouluun ei kannata lähteä ”suoraan sohvalta”. Haluamme että harjoittelu on turvallista ja toteutuu sopivalla tasolla, eikä kuntosi ”äärirajoilla”. Suosittelemme, että peruskuntosi on sellainen, että jaksat helposti juosta tunnin pituisen lenkin. Se riittää, vauhdilla ei ole merkitystä, eikä muita lajeja tarvitse vielä hallita. Ryhmän yhteistreenit onnistuvat sujuvasti kun osallistujien perustaso on suht samanlainen.

En pääse joka viikko harjoituksiin, kannattaako osallistua kun menee rahaa hukkaan?

Kannattaa kyllä. Kukaan meistä ei ole sellainen teräsmies, joka pystyisi osallistumaan joka kerta yhteistreeneihin. Meillä kaikilla on perhe, työ/opiskelu, lapsia, matkoja, perhejuhlia jne. Triathlonharjoittelu on siitä huolimatta mahdollista. Valmennusmaksu 99e/kk sisältää myös harjoitusohjelman sekä ympärivuotisen valmennustuen ja isomman kokonaisuuden kuin pelkät yhteistreenit sunnuntaisin. Triathlon on elämäntapa, ja yhteistreenit kivassa porukassa motivoivat ja antavat sinulle lisää virtaa arkeen. Olet myös osa Aqua Plussan yhteisöä, ja saat parhaimmillaan elinikäisiä ystäviä tästä joukosta.

Kuinka kauan triathlonkoulu kestää?

Triathlonkoulu kestää kesäkuuhun 2022. Tämän jälkeen voi siirtyä Aqua Plussan Valmennustiimiin tai IM-tiimiin oman kuntotason mukaan. Ketään ei tietenkään pakoteta olemaan mukana, sillä elämäntilanteet voivat muuttua koska vain. Meillä on 1kk irtisanomisaika.

Tuletko mukaan? Paikkoja on 15kpl. Ilmoittaudu Tuulille sähköpostilla, jos kaipaat lisäinfoa, soita minulle niin jutellaan lisää.

tuuli@aquaplus.fi

044-2199 279